Tipul bucătăriei:
Salată de cartofi noi și ulei de măsline în stil mexican
- serveste 6
- Puțin efort
Această salată caldă de cartofi noi și ulei de măsline de la Thomasina Miers este simplă, plină de aromă și arată cât de subtilă poate fi mâncarea mexicană. Încercați să o serviți cu carne sau pește la grătar la următorul dvs. grătar
Încercați salata nouă de cartofi a Thomasina Miers cu rețeta ei de cotlete de porc în stil mexican.
Ingrediente
- ulei de masline
- cartofi noi 1 kg, feliate în jumătate pe lungime
- eşalotă 3, tăiat cubulețe
- catei de usturoi 2, tocate fin
- lămâie verde 1, suc
- coriandru un buchet mic, tocat grosier
Metodă
-
Pasul 1
Încinge 3 linguri de ulei într-o tigaie mare. Adăugați cartofii și asezonați cu sare. Se prăjesc timp de 5 minute, acoperind cartofii cu ulei. Adaugati salota, usturoiul si prajiti inca cateva minute pana ce salota s-a inmuiat.
-
Pasul 2
Se adauga 350 ml apa, se acopera tigaia si se fierbe la foc mic, amestecand din cand in cand pana cand apa s-a absorbit si cartofii s-au fiert, adaugand sucul de lime la jumatate (daca nu s-a evaporat toata apa se scoate capacul si se fierbe tare pt. câteva minute). Luați de pe foc, adăugați coriandru și un strop de ulei de măsline și amestecați bine înainte de servire.
Informatii nutritionale
- Kcals 218
- Gras 11.5g
- Carbohidrați 27.3g
- Fibră 1.8g
- Proteină 3.1g
- Sare 0,05g