Tipul bucătăriei:
Salată de porumbel de pădure cu ouă moi poșate și dame
- serveste 4
- Puțin efort
Această salată de porumbel de pădure cu ouă moi poșate și dame vine de la Trinity din Clapham Old Town. Dacă nu reușiți să faceți mâna pe dame proaspete, puteți folosi prune, doar le tăiați în jumătate când braconați
Faceți această salată de porumbei de pădure cu dami, apoi verificați dulceața de damson, ginul de sloe și alte rețete de toamnă.
Ingrediente
- pancetta lardons 50 g (optional)
- ulei de masline pentru prăjit
- pieptul de porumbel 4 (cu piele)
- ceapă 1, feliate fin
- unt 50 g
- 2 felii, tăiate în cuburi de 1 cm
- oțet balsamic 50 ml
- zahăr tos auriu 20 g
- damsons 100g, sapidat
- frunze de salata o mână mare (frisée, andive și frunza de stejar este un amestec grozav)
- otet de vin alb 1 lingura
- ouă 4
- Mar rosu 1, fără miez și feliat fin
Metodă
-
Pasul 1
Se prăjește pancetta (dacă se folosește) cu puțin ulei până devine aurie și crocantă, apoi se scoate și se scurge pe hârtie de bucătărie. Se încălzește o tigaie groasă pentru a prăji porumbelul și se pune o tigaie adâncă cu apă la fiert pentru ouăle poșate. Prăjiți sânii într-un strop de ulei timp de două minute pe fiecare parte colorând ușor până când pielea devine crocantă. Scoateți din tigaie și lăsați să se odihnească.
-
Pasul 2
În aceeași tigaie se adaugă ceapa și se prăjește 15-20 de minute până când se înmoaie cu adevărat, aurii și se caramelizează. Scoateți ceapa și lăsați-o deoparte împreună cu porumbelul.
-
Pasul 3
Adăugați untul în aceeași tigaie și lăsați să facă spumă. Adăugați cuburile de pâine și gătiți până devin aurii și crocante, apoi scoateți-le și lăsați-le să se răcească.
-
Pasul 4
Se pune otetul balsamic intr-o tigaie mica si se reduce la jumatate, pana devine gros si insiropat. Se ia de pe foc si se amesteca cu putin ulei de masline pentru a face un dressing.
-
Pasul 5
Pune 200 ml apă și zahăr într-o tigaie împreună cu damii. Se aduce la fierbere si se fierbe usor aproximativ 2 minute, pana cand fructele sunt usor braconate. Scoateți damsons și adăugați-le la dressingul balsamic, împreună cu 1 lingură de lichid de braconat al fructelor.
-
Pasul 6
Adăugați frunzele de salată într-un bol cu ceapa caramelizată și amestecați ușor. Pentru a bracona ouăle, adăugați oțetul de vin alb în tigaia cu apă care fierbe rapid și puneți ușor ouăle sparte pe rând. Se lasă 3 minute până când albușurile se întăresc, dar gălbenușurile sunt încă curgătoare. Scurgeți pe hârtie de bucătărie și repetați până când toate ouăle sunt poșate.
-
Pasul 7
Pentru a servi, aranjați frunzele de salată și ceapa pe un platou mare sau patru farfurii, puneți deasupra pieptul de porumbeu feliat, ouăle poșate, pancetta (dacă este folosit), mărul tăiat mărunt și crutoanele și presărați dressingul pe exterior, împreună cu damsons.
Notele lui Cook
Dacă puneți în bracon ouăle din timp, gătiți până se întăresc, apoi scufundați-le în apă cu gheață până când sunteți gata de servire. Când sunteți gata să acoperiți, reîncălziți ouăle împreună în apă clocotită timp de 30 de secunde – 1 minut. Scurgeți pe hârtie de bucătărie apoi adăugați în farfurii.
Informatii nutritionale
- Kcals 415
- Gras 28.6g
- Saturate 12.4g
- Carbohidrați 20.1g
- Zaharuri 14.1g
- Fibră 2.4g
- Proteină 18.1g
- Sare 0,6g