Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

O salată verde aranjată

Salată de Puntarelle cu hamsii și capere

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Această salată super-proaspătă, de la restaurantul Ombra Mitshel Ibrahim, folosește puntarelle, o plantă verde amară populară în Italia. Perfect ca o parte pentru lasagne


Faceți această salată de puntarelle, apoi verificați salata noastră grecească, salata siciliană, salata Caesar de pui și mai multe rețete de salate proaspete.

Puntarelle este o plantă care aparține familiei de cicoare, care este foarte populară în mijlocul și sudul Italiei. Tulpinile verde deschis și frunzele verde închis au o aromă plăcut amară. Această salată de puntarelle poate fi un aperitiv ușor, cu gust proaspăt sau o laterală pentru lasagne.

Ingrediente

  • puntarelle 600g
  • usturoi 12 cuișoare, curățate
  • tot laptele 200 ml
  • hamsii 7-8 fileuri, tocate
  • otet de vin rosu 1 lingură
  • capere a garni

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați frunzele mai mari și mai tari ale punterelei foarte subțire în stil julienne. Rezervați frunzele mai mici, deoarece acestea pot fi consumate crude, în timp ce cele mai mari și mai tari necesită gătit. Fierbeți o tigaie cu apă ușor sărată și blancheti feliile mai groase timp de 1-2 minute, apoi scoateți-le în apă rece ca gheața.

  • Pasul 2

    Pentru a face pansamentul, puneți căței de usturoi într-o tigaie mică și acoperiți cu laptele și 200ml de apă. Condimentați cu un vârf de sare și gătiți ușor timp de 30 de minute, asigurându-vă că laptele nu se prinde, deoarece se reduce, până când cuișoarele sunt suficient de moi pentru a fi zdrobite cu partea din spate a unei furculițe.

  • Pasul 3

    Odată ce usturoiul este gătit, adăugați câteva fileuri de hamsii, precum și o lingură de ulei în care sunt conservate și, cu ajutorul unui mic tel sau a unei furculițe, emulsionați pansamentul.

  • Pasul 4

    Când sunteți gata să vă plătiți, scurgeți foarte bine puntarela și scuturați cât mai multă apă posibil. Adăugați într-un castron de mixt puntarelle ras, frunzele verzi mai mici, sosul și o lingură de oțet de vin roșu și amestecați bine împreună. Gust de verificat pentru condimente. Plătiți salata și garnisiți cu câteva capere pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 65
  • Gras 2.5g
  • Saturează 1.1g
  • Carbohidrați 6.3g
  • Zaharuri 2.5g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 3.5g
  • Sare 0,7g
.
#Salată #Puntarelle #hamsii #și #capere
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *