Tipul bucătăriei:
Salata de roșii, mozzarella și busuioc a Angelei Hartnett
- serveste 4
- Uşor
Aceasta este interpretarea Angelei Hartnett asupra clasicei salate italiene. Roșiile sunt prăjite pentru a concentra aroma. Utilizați o mozzarella de bună calitate pentru această rețetă.
Ingrediente
- roșii prune 8
- roșii cherry 8, înjumătățit
- frunze de cimbru culese din 6 crengute
- ulei de masline (calitate bună)
- zahar granulat 2 linguri
- usturoi 1 cuișoare, feliat
- mozzarella de bivoliță 2 bile de 125 g, feliate
- busuioc o grămadă mică
Metodă
-
Pasul 1
Pentru a pregăti roșiile prune, faceți o mică incizie cu un cuțit ascuțit în vârful fiecăreia. Albește roșiile în apă clocotită cu sare timp de 10 secunde. Scurgeți și scufundați imediat într-un vas cu apă cu gheață – acest lucru va face pielea mai ușor de îndepărtat. Curățați și tăiați în jumătate pe lungime. Scoateți toate semințele cu o linguriță.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 120c/ventilator 100c/marcă de gaz ½. Stropiți baza unei forme de prăjire de mică adâncime suficient de mare pentru a ține toate roșiile cu 1 lingură ulei de măsline, asezonați și presărați jumătate de zahăr. Puneți prunele și roșiile cherry în tavă, cu partea tăiată în sus, într-un singur strat. Stropiți cu 1 lingură ulei de măsline, asezonați și stropiți cu zahărul rămas. Împrăștiați frunzele de cimbru și feliile de usturoi peste și în jurul roșiilor.
-
Pasul 3
Coaceți timp de 1-2 ore până când roșiile încep să se încrețească. La jumătatea timpului de gătire, întoarceți roșiile prune și îndepărtați roșiile cherry.
-
Pasul 4
Se amestecă roșiile fierte cu mozzarella și busuioc și se verifică condimentele. Serviți pe farfurii individuale cu un strop de ulei de măsline.
Informatii nutritionale
- Kcals 334
- Carbohidrați 14.6g
- Proteină 12.9g
- Gras 25.3g
- Sare 0,84g
- Saturate 11.3g
- Fibră 2.1g