Tipul bucătăriei:
Sandwich katsu de sardină
- servește 4 persoane
- Un mic efort
Verificați această răsucire a sandvișului japonez katsu, ambalat cu sardine panificate. Această rețetă mai elegantă vine de la bucătarul-șef Chase Lovecky din Two lights din estul Londrei
Ingrediente
- făină simplă 100g, bine condimentat
- ou 1, bătut cu 50ml apă
- pesmet panko 100g, ușor zdrobit
- sardine proaspete 4, curățate și curățate de coajă, cozile rămase aprinse (roagă-te la pescărie să facă asta pentru tine)
- varza alba ¼, feliat foarte subțire
- ulei vegetal pentru prăjit adânc
- pâine albă 8 felii, cruste scoase și tăiate în pătrate de 10cm x 10cm
- sos tonkatsu (vezi notele de mai jos)
ÎMBRĂCĂMINTE PENTRU CHEIE
- Kewpie sau maioneză 3 linguri, (vezi notele de mai jos)
- sos tonkatsu 1 lingură
- otet de orez 1 lingură
Metodă
-
Pasul 1
Puneți făina, oul și majoritatea pesmetului în 3 castroane de mică adâncime. Întindeți pesmetul rezervat pe o tavă de copt.
-
Pasul 2
Țineți coada fiecărei sardine și dragă ușor în făină (evitând coada). Îndepărtați excesul de făină și apoi înveliți ușor oul, scuturând din nou orice exces înainte de a acoperi panko-ul zdrobit. Puneți pe tava pesmetului pentru a le împiedica să meargă.
-
Pasul 3
Combinați ingredientele pentru pansament Kewpie cu 1/ 2 lingurițe sare. Puneți varza într-un castron mare și acoperiți ușor pansamentul.
-
Pasul 4
Umpleți o tigaie nu mai mult de 1/ 3 se umple cu ulei și se încălzește la 170C sau până când un cub de pâine se rumeneste în 40 de secunde. Se prajesc sardinele 2 minute sau până se rumenesc, apoi se scurg pe hârtie de bucătărie.
-
Pasul 5
Așezați feliile de pâine pe o tocătoare și periați-le cu sos tonkatsu, astfel încât să se înmoaie. Puneți sardine pe 4 felii de pâine, deasupra cu varza și celelalte felii de pâine. Tăiat în 1/ 2 și servește.
Informatii nutritionale
- Kcals 650
- Gras 30,8g
- Saturează 5g
- Carbohidrați 62.6g
- Zaharuri 5.3g
- Fibră 5g
- Proteină 28.2g
- Sare 2.5g