Tipul bucătăriei:
scoici scandinave
- serveste 2
- Puțin efort
Un aperitiv sofisticat pentru doi, această rețetă de scoici, praz și ren în sos de midii vine de la Joni Ketonen, bucătarul-șef finlandez la restaurantul Eldr din Belgravia
Faceți acest aperitiv sofisticat, apoi verificați scoicile noastre la grătar cu unt de nduja, scoici peruviani și mai multe rețete de scoici aici. Încercați și cartofii finlandezi de la Joni Ketonen pentru garnitura perfectă.
Ingrediente
- praz 1, spălate bine și îndepărtate blaturile verzi
- spanac 100 g
- scoici 3, curatat
- ulei de rapita o burniță
- ren sau salam vindecat 6 felii, de servit
- frunze de nasturtium a servi
ULEI DE MARAR
- dil 25 g, tocat
- ulei de rapita 75 ml
SOS DE MIDII
- midii 200 g, cu barbă și spălate
- unt sărat 50g, rece si taiata cubulete
Metodă
-
Pasul 1
Încălzește cuptorul la 250C/ventilator 230C/gaz 10, sau cea mai mare va atinge cuptorul tău. Prăzește prazul timp de 25-30 de minute sau până când se înnegrește și se înmoaie în interior, întorcându-l din când în când. Se răcește la temperatura camerei, apoi se îndepărtează stratul exterior pentru a expune straturile interioare îndulcite. Tăiați în bucăți de 2 cm grosime și asezonați cu sare. Pus deoparte.
-
Pasul 2
Puneți mararul și 75 ml de ulei de rapiță într-un blender de mare viteză. Trimiteți până se omogenizează, apoi strecurați prin muselină, lăsându-vă cu un ulei de mărar verde strălucitor. Pus deoparte.
-
Pasul 3
Fierbeți spanacul într-o oală cu apă clocotită cu sare timp de 1 minut sau până când devine verde smarald, apoi transferați imediat într-un castron cu apă cu gheață. Odată ce spanacul este rece, scurgeți și stoarceți orice exces de apă. Se pune intr-un blender de mare putere cu un praf de sare si 50-100 ml de apa, apoi se mixeaza pana se omogenizeaza complet. Pus deoparte.
-
Pasul 4
Se încălzește o tigaie cu capac la foc mare, apoi se adaugă scoicile și 100 ml de apă. Acoperiți și gătiți timp de 1-2 minute, sau până când scoicile se deschid la abur. (Scoateți și aruncați-le pe cele care au rămas închise.) Odată ce scoicile s-au deschis, strecurați lichidul de gătit într-un bol separat și rezervați. Scoateți midiile din coajă și puneți-le într-un blender de mare putere cu untul și un praf de sare, plus 150 ml din lichidul de gătit rezervat. Trimiteți pentru a obține un sos neted, emulsionat. Se toarnă într-o tigaie mică, de preferat printr-o sită fină, și se încălzește la foc mic.
-
Pasul 5
Uscați scoicile pentru a absorbi orice exces de umiditate. Încingeți un strop de ulei de rapiță într-o tigaie la foc mediu-înalt și prăjiți scoici timp de 1 minut pe fiecare parte sau până se formează o crustă aurie-maro. Scoateți din tavă și tăiați în jumătate pe orizontală.
-
Pasul 6
Pentru asamblare, împărțiți piureul de spanac în două farfurii, adăugați bucățile de praz și acoperiți-le cu frunze de ren curat și nasturtium. Acoperiți cu jumătățile de scoici, puneți cu lingura sosul de midii și stropiți cu ulei de mărar.
Informatii nutritionale
- Kcals 344
- Gras 30.5g
- Saturate 13.9g
- Carbohidrați 2.5g
- Zaharuri 1.8g
- Fibră 3g
- Proteină 13.4g
- Sare 0,9g