Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de paté de ficat de pui cu picături

Scone Einkhorn cu pateu de ficat de pui

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă de scone cu picătură einkhorn cu paté de ficat de pui vine de la Craft London din Peninsula Greenwich și este un excelent început de cină. Făina Einkhorn este un fel de grâu antic – marca Dove’s Farm este disponibilă pe scară largă, dar puteți folosi făină integrală normală, cernută pentru a îndepărta fulgii grosieri


Ingrediente

  • ficat de pui bio 250 g
  • unt pentru gătirea ficatului
  • coniac 2 linguri
  • usturoi 1 cuișoare mare, zdrobit
  • frunze de cimbru cules pentru a face 1 lingura
  • unt limpezit a sigila blatul, topit
  • coacaze negre 1 pungă
  • zahăr pudră 3 linguri
  • muguri de mazăre a servi
  • făină Einkhorn 100 g
  • făină simplă 100 g
  • bicarbonat de sodiu 2 lingurite
  • sare 1 lingura
  • unt 100 g, topit
  • extract de malț de orz sau miere 2 linguri
  • ouă 3
  • zer 284 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Spălați ficatul și îndepărtați orice membrană sau bucățile cu tentă verde. Se topește puțin unt într-o tigaie. Când face spumă, adăugați ficații și gătiți la foc mic până când sunt gătiți. Pune ficații într-un robot de bucătărie. Deglazează tigaia cu coniac. Adăugați usturoiul zdrobit și frunzele de cimbru, amestecând timp de două minute, apoi răzuiți totul în robotul de bucătărie cu ficateii. Se amestecă pentru câteva secunde. Lasă-l să se răcească.

  • Pasul 2

    Adăugați 120 g de bucăți de unt și amestecați din nou până la omogenizare. Asezonați cu sare și piper, gustați și adăugați mai mult unt dacă este necesar. Pateul trebuie să aibă un gust destul de blând și să aibă o textură destul de netedă. Puneți patéul într-un bol, turnați untul limpezit și răciți.

  • Pasul 3

    Pentru sos, agitați coacăzele și zahărul împreună într-un recipient Tupperware sau un borcan și lăsați să macereze aproximativ o oră.

  • Pasul 4

    Pune toate ingredientele uscate pentru scones într-un castron și amestecă-le, uscate, pentru a sparge cocoloașele. Adăugați ingredientele umede și amestecați până la un aluat gros. Încingeți o tigaie grea, unsă ușor cu unt și gătiți clătite mici și groase – aveți nevoie de 4, dar se pot obține până la 6 din aluat. Întoarceți-le când blaturile sunt uscate și clocotite, durează aproximativ 5 minute. Serviți cu o linguriță bună de paté și câteva coacăze și lăstari de mazăre.

Informatii nutritionale

  • Kcals 596
  • Gras 35.7g
  • Saturate 20.4g
  • Carbohidrați 50.1g
  • Fibră 3.8g
  • Proteină 15.6g
  • Sare 3.5g
#Scone #Einkhorn #pateu #ficat #pui
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *