Tipul bucătăriei:
Sfeclă roșie coaptă cu sare, vinete afumate, brânză de capră și nuci
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă de sfeclă roșie coaptă cu sare, vinete afumate, brânză de capră și nuci provine de la Trinity din Clapham Old Town și este un principal principal vegetal.
Ingrediente
- sare de masă 200 g
- albușuri de ou 2 mici
- sfecla rosie 4 (aproximativ 200g fiecare), tăiate
- brânză moale de capră 250 g
- portocale ½, suc
- ulei de masline
- nuci 100 g, prăjită
- petale comestibile a servi (optional)
- vinete 2
- galbenusuri de ou 2 mici
- otet de vin alb 50 ml
- mustar englezesc 1 lingura
- ulei de rapita 500 ml
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Pentru a face vinetele afumate, ardeți vinetele la o flacără de gaz sau BBQ, astfel încât pielea să înceapă să se învețe și să se carbonizeze. (Sau faceți acest lucru sub un grătar la mare, întorcându-se la fiecare câteva minute.) Transferați pe o foaie de copt și gătiți la cuptor timp de 15-20 de minute, astfel încât vinetele să se usuce și să se crocante, pierzându-și tot spongiozitatea. Se lasa la racit, apoi se toaca grosolan vinetele intregi. Ține cuptorul aprins.
-
Pasul 2
Amestecați sarea de masă și albușurile pentru a forma o consistență umedă, asemănătoare nisipului. Acoperiți sfecla roșie în amestecul de sare pe o tavă de copt, asigurându-vă că sunt sigilate pe tot parcursul. Coaceți timp de 2 ore și jumătate. Odată fiert, se lasă la răcit câteva minute, se desprinde sarea, se curăță sfecla roșie și se taie felii subțiri.
-
Pasul 3
Se bat vinetele carbonizate (cu coaja), galbenusurile de ou, otetul de vin alb, mustarul si un praf de sare si piper in blender pana se omogenizeaza. Cu motorul încă pornit, stropiți încet uleiul de rapiță până se emulsionează și se îngroașă.
-
Pasul 4
Adăugați brânza de capră într-un castron mare și amestecați cu bătăi de mână până când brânza începe să se aerisească, să se ușureze și să devină bătută. Se imbraca feliile de sfecla rosie in sucul de portocale, un strop de ulei de masline si se asezoneaza.
-
Pasul 5
Pentru a servi, puneți feliile de sfeclă roșie îmbrăcată pe farfurii cu câteva linguri de brânză bătută și emulsie de vinete afumate (va mai rămâne). Terminați cu nuci prăjite și câteva petale comestibile, dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 590
- Gras 49.1g
- Saturate 10.6g
- Carbohidrați 17g
- Zaharuri 15.6g
- Fibră 3.4g
- Proteină 7.6g
- Sare 2.9g