Tipul bucătăriei:
Shakshukit-ul lui Palomar
- serveste 4
- Uşor
Restaurantul londonez The Palomar servește shakshukit, o rețetă de carne tocată din Ierusalim, cu dips de tahini, harissa, pesto și tapenadă. Doar adăugați pitta pentru a servi
Ingrediente
- ceapă 1, tăiat cubulețe
- fistic 1 lingura
- nuci de pin 1½ linguriță
- ulei
- chimen măcinat 1 lingura
- paprika 1 lingura
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- carne de vită tocată 50 g
- miel tocat 250 g
- amba sau un chutney de mango de bună calitate ½ linguriță
- curcumă ¼ linguriță
- pasta de lamaie curata ½ linguriță sau scoateți pulpa din lămâile conservate și amestecați până la o pastă
- pastă de trandafir harissa 1 lingura
IAURT TAHINI
- tahini 115 ml
- iaurt natural 350 ml
A SERVI
- pastă de trandafir harissa 1 lingura
- pasta de lamaie curata 2 linguri (vezi mai sus)
- tapenade 2 linguri
- pesto 2 linguri
- tahini 2 linguri
- iaurt natural 2 linguri
- pâine pitta 4, prăjită
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți ceapa, fisticul și nucile de pin în puțin ulei pentru câteva minute, până când ceapa este aurie. Se amestecă chimenul și boia de ardei, apoi se condimentează. Se adaugă usturoiul și se prăjește două minute, apoi se adaugă carnea de vită și miel și se prăjesc încă cinci minute până se rumenesc. Adăugați amba, turmericul, pasta de lămâie curată și harissa de trandafiri și prăjiți timp de două minute.
-
Pasul 2
Se amestecă tahini și iaurtul natural și se condimentează cu sare. Puneți iaurtul tahini în patru boluri puțin adânci, împărțiți deasupra amestecul fierbinte de vită și miel și adăugați câteva dintre toppinguri, apoi serviți cu pâine pitta.
Informatii nutritionale
- Kcals 470
- Gras 34.1g
- Carbohidrați 11.2g
- Fibră 4.3g
- Proteină 27.4g
- Sare 0,4g