Skip to content

Tipul bucătăriei:

shawarma de conopida

Shawarma de conopida, rodie, tahini si nuci de pin

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 2-4
  • Uşor

Această rețetă de shawarma cu conopidă, rodie, tahini și nuci de pin provine de la Berber și Q Grill House din estul Londrei. Servirea conopidă întreagă astfel, proaspătă de la grătar este inspirată, în special atunci când este înăbușită în unt shawarma


Ingrediente

  • conopidă 1 întreg
  • tahini 80 g
  • suc de lămâie 2 linguri
  • usturoi 1-2 cuișoare, zdrobite
  • fulgi de sare de mare
  • melasa de rodie 1 lingura (diluata cu apa)
  • seminte de rodie 2 linguri
  • nuci de pin 1½ linguriță prăjită
  • petale de trandafiri uscate 1 lingurita (optional)
  • pătrunjel cu frunze plate 1½ lingurita, tocata marunt

UT SHAWARMA CONDAT

  • unt nesarat 100 g, înmuiat la temperatura camerei
  • lămâie 1, suc
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • coriandru 1½ linguriță
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • sumac 1 lingura
  • chimen măcinat 1½ linguriță
  • ienibahar măcinat ½ linguriță
  • nucşoară un praf de ras
  • cardamom măcinat o ciupitura

Metodă

  • Pasul 1

    Tăiați frunzele exterioare de conopidă, dar nu vă fie teamă să lăsați câteva aprinse – au gust bun și arată grozav când sunt carbonizate și crocante pe grătar.

  • Pasul 2

    Pune conopida intr-o oala mare in apa cu sare cat sa o acopere, si da sa fiarba la foc mare. Odată ce apa fierbe, reduceți focul la mediu, astfel încât să aibă un rulou delicat și continuați să gătiți timp de aproximativ 5-8 minute. Intenția este să gătiți conopida înainte de a o termina pe grătar. Ar trebui scos din apă când încă mai are o oarecare rezistență când este străpuns cu un cuțit.

  • Pasul 3

    În timp ce conopida se gătește, amestecați tahini, sucul de lămâie și usturoiul cu ½ linguriță sare de mare într-un castron mare. Adăugați treptat apă rece ca gheață. La început, tahini va forma o pastă cocoloasă, dar continuă să adaugi lichid și continuă să amesteci până când se transformă într-un sos neted, mătăsos și ajunge la o consistență stropitoare.

  • Pasul 4

    Amestecați ingredientele pentru untul condimentat cu shawarma. Ungeți conopida generos cu unt și, acolo unde este posibil, încercați să ajungeți sub baldachinul floretelor pentru a ajunge la secțiunile interioare ale conopidei. Păstrați o parte din unt pentru periaj într-o etapă ulterioară.

  • Pasul 5

    Pregătiți un grătar pentru grătar. Dacă folosiți cărbune, întindeți cărbunele într-o parte pentru grătar direct și lăsați o zonă pentru gătit indirect. Când grătarul este fierbinte, puneți la grătar conopida la foc direct până când se înnegrește pe marginile exterioare. Întoarceți conopida în mod regulat pentru a se colora peste tot. Scopul este de a carboniza conopida pe părți. Acest lucru oferă nu numai aromă, dar arată grozav. Pe tot parcursul procesului de gătit, continuați să ungeți cu restul de unt.

  • Pasul 6

    Odată ce conopida este gătită și carbonizată, se ia de pe foc și se transferă pe o farfurie. Peste sosul tahini și melasa de rodie și terminați vasul presărând deasupra semințele de rodie, nucile de pin, petale de trandafiri și pătrunjel tocat. Un strop de ulei de măsline adaugă un finisaj frumos lucios.

Informatii nutritionale

  • Kcals 410
  • Gras 36.1g
  • Saturate 15g
  • Carbohidrați 6.8g
  • Fibră 6.2g
  • Proteină 11.4g
  • Sare 1.9g
#Shawarma #conopida #rodie #tahini #nuci #pin
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *