Tipul bucătăriei:
Shin de carne de vită cu verdeață de iarnă
- servește 4-6
- Uşor
Prăjiți încet shin beef pentru un prânz inspirat din meniul de la Liv. Perfect pentru o masă confortabilă de duminică, servită cu verdeață, șalotă, alune și legume rădăcinoase
Încercați acest shin de carne de vită prăjit la oală, apoi verificați shin-ul nostru de carne de vită, gătit lent, piept de oțel și mai multe rețete delicioase de carne de vită.
Mark Jarvis este director bucătar la Liv din Belgravia, un loc relaxat în această parte inteligentă a Londrei, unde fripturile tradiționale sunt crescute prin aprovizionarea atentă a cărnii și a produselor sezoniere și experiența lui Mark în conducerea restaurantelor, precum Anglo în Farringdon.
Ingrediente
- tibia cu carne de os 2,5 kg
- ulei de masline pentru ploaie
- fenicul 1, cubulete
- ceapa 2, cubulete
- morcovi 2, cubulete
- usturoi 3 cuișoare, tocate
- vin roșu 1 sticla
- stoc de vita 500 ml
- cimbru 2 crenguțe
- foi de dafin 2
- rozmarin 2 crenguțe
VERDE DE IARNA
- kale (sau orice verdeață de sezon) 500g
- șalote 20g, tocat
- otet de vin rosu 1½ lingură
- alune de padure 50g, tocat
VEG DE RĂDĂCINĂ Zdrobită
- suedez 200g, decojite și tăiate cubulețe
- țelină 200g, decojite și tăiate cubulețe
- cartofi 200g, decojite și tăiate cubulețe
- păstârnac 200g, decojite și tăiate cubulețe
- suc de lămâie o stoarcere
- unt un buton
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 170 ° C / ventilator 150 ° C / gaz 3. Stropiți peste ulei de măsline și frecați-l în tibia de vită. Condimentează bine. Puneți o cazolă mare ignifugă la foc mare și fierbeți carnea de vită peste tot până se rumeneste. Scoateți carnea de vită din tigaie, adăugați legumele și usturoiul și gătiți ușor timp de 5 minute. Adăugați vinul, supa și ierburile, întoarceți carnea de vită în tigaie și aduceți la fierbere. Acoperiți, apoi dați la cuptor pentru a găti timp de 3 ore. Scoateți capacul și gătiți încă o oră, sau până când carnea de vită se topește și sosul se reduce. Trageți carnea din os și rupeți-o în bucăți groase. Scoateți măduva din os și amestecați în sos. Țineți-vă cald.
-
Pasul 2
Pentru verdeața de iarnă, aduceți o tigaie cu apă sărată la fierbere și fierbeți kale-ul câteva minute până se înmoaie. Se scurge bine. Amestecați șalotele și oțetul într-un castron mare, dați varza și alunele, apoi condimentați și stropiți cu ulei de măsline.
-
Pasul 3
Pentru legumele de rădăcină, puneți toate legumele într-o tigaie, acoperiți cu apă, condimentați și aduceți la fierbere. Gatiti pana se inmoaie, apoi scurgeti bine. Folosiți un tocător de cartofi pentru a zdrobi toate legumele, apoi condimentați și îmbrăcați cu o stoarcere de suc de lămâie și unt. Serviți tibia în mijlocul mesei cu verdeață și legume rădăcină.
Informatii nutritionale
- Kcals 594
- Gras 21.1g
- Saturează 5.6g
- Carbohidrați 18.7g
- Zaharuri 10g
- Fibră 12.2g
- Proteină 52,8g
- Sare 0,5g