Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Baba ghanoush pe o farfurie albastră acoperită cu semințe de rodie

Sirian baba ghanoj

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4-6 ca gustare
  • Uşor

Perfectă ca gustare sau însoțită de o sărbătoare meze, această rețetă de la Imad’s Syrian Kitchen din Londra folosește foarte bine vinetele, tahini și iaurtul grecesc.


Încercați această rețetă pentru baba ghanoj, apoi verificați mai multe dintre rețetele siriene ale lui Imad, cum ar fi puiul sirian și falafelul sirian, plus aceste pâine scurtă de barazek de inspirație siriană. De asemenea, răsfoiți colecția noastră de rețete meze din Orientul Mijlociu pentru platoul perfect de sărbătoare.

Ingrediente

  • vinete 2 mari
  • usturoi cuișoare zdrobite pentru a face 1 linguriță
  • tahini 4 linguri
  • suc de lămâie 1 lingură
  • iaurt grecesc 1 lingură
  • melasă de rodie o ploaie
  • ulei de masline o ploaie
  • semințe de rodie 1 lingură
  • frunze de cimbru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Înțepați găuri mici în vinete cu o furculiță. Puneți-le la grătar pe un grătar de cărbune până se înmoaie, se blisterează și se înnegrește peste tot, sau prăjiți-le în cuptor la 200C / ventilator 180C / gaz 6 timp de 45 de minute.

  • Pasul 2

    Îndepărtați cojile înnegrite de pe vinete sub apă curentă rece și scoateți tulpinile. Puneți carnea de vinete într-un castron mare cu usturoiul, tahini, suc de lămâie, iaurt și 1 linguriță de sare. Se amestecă bine pentru a combina.

  • Pasul 3

    Stropiți cu melasă și ulei de măsline și împrăștiați peste semințele de rodie și frunzele de cimbru pentru a servi.

Informatii nutritionale

  • Kcals 140
  • Gras 9.1g
  • Saturează 1.7g
  • Carbohidrați 6.6g
  • Zaharuri 6.3g
  • Fibră 6g
  • Proteină 4.8g
  • Sare 0,9g
.
#Sirian #baba #ghanoj
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast