Skip to content

Tipul bucătăriei:

1617

Slănină striată de Valentine Warner cu linte Puy

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Uşor

Această rețetă de la Valentine Warner este modestă, dar profund satisfăcătoare. Acesta este o modalitate excelentă, alternativă, de a folosi slănina, dar probabil va trebui să o comandați în avans de la măcelar.


Ingrediente

  • slănină afumată 700 g bucata intreaga cu coaja
  • eşalotă 8
  • morcovi 4 medii
  • foi de dafin 2
  • cimbru 5-6 crengute
  • boabe de piper negru 6

sos de linte

  • linte Puy 125 g
  • unt 25 g
  • eşalotă 2
  • otet de vin alb 1 lingura
  • vin alb sec 75 ml
  • mustar Dijon 1 lingură grămadă
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • crema dubla 150 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pune baconul într-o cratiță sau o tigaie mare ignifugă. Se acoperă cu apă și se aduce la fierbere. Imediat ce fierbe, luam tigaia de pe foc si scurgem cu grija apa. Acest lucru va ajuta la reducerea salinității.

  • Pasul 2

    Puneti tigaia pe foc si acoperiti baconul cu multa apa. Curățați șoapele și morcovii, dar lăsați intacți. Se adauga in tigaia cu foile de dafin, cimbru si boabe de piper.

  • Pasul 3

    Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul, se acopera si se fierbe usor timp de 2-2 ore si jumatate sau pana cand baconul este foarte fraged. Întoarceți slănina la jumătate și completați cu apă dacă este necesar. Odată fiert, luați de pe foc și lăsați în bulion în timp ce faceți sosul.

  • Pasul 4

    Umpleți până la jumătate o cratiță cu apă și aduceți la fierbere. Se adauga lintea si se fierbe 20 de minute. Topiți untul într-o tigaie la foc mic. Curățați șalota și tăiați-le subțiri. Adăugați în tigaia cu unt și gătiți foarte ușor până se înmoaie, amestecând din când în când. Se toarna peste otet si vin, se adauga 300 ml de supa de bacon si se da la fiert.

  • Pasul 5

    Se fierbe la foc mare până când lichidul scade la aproximativ 100 ml. Se amestecă muștarul, zahărul și smântâna. Se încălzește timp de un minut, amestecând constant. Sezon. Scurgeți lintea într-o sită apoi amestecați în sosul de muștar.

  • Pasul 6

    Scoateți slănina din bulion și tăiați-o felii groase. Puneti lintea pe farfurii si acoperiti cu bacon si salota si morcovii, care vor fi totuși moi, dar delicioase.

Informatii nutritionale

  • Kcals 870
  • Carbohidrați 27.2g
  • Proteină 37.4g
  • Gras 68g
  • Sare 6.26g
  • Fibră 5.3g
#Slănină #striată #Valentine #Warner #linte #Puy
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *