Tipul bucătăriei:
Somon vindecat cu sfeclă roșie și gin
- servește 8 ca starter
- Uşor
Bucătarul executiv Calum Franklin împărtășește câteva meniuri clasice britanice reinventate din meniul de la Holborn Dining Room, inclusiv acest somon vindecat cu sfeclă roșie și gin. Această rețetă este foarte rapidă și servește ca un starter perfect pentru cină
Ingrediente
- somon 1 parte dezosată și fără piele (la aproximativ 800g de capătul gros)
VINDECA
- sfeclă 300g, spălat și decojit
- zahăr demerera 400g
- sare de masă 300g
- piper negru 1 linguriță
- tei 3, zestat
- fructe de ienupăr 2 lingurițe, zdrobite
- muștar integral 3 linguri
- gin 150ml
CUCUMBERS PICKLED
- otet de vin alb 50 ml
- zahăr pudră 2 linguri
- castravete 1, feliat subțire
Metodă
-
Pasul 1
Puneți sfecla roșie, zahărul și sarea într-un robot de bucătărie și bateți-le într-un piure, apoi adăugați restul ingredientelor de vindecare și bateți din nou.
-
Pasul 2
Se toarnă jumătate din cura într-un recipient mare de plastic suficient de mare pentru a ține peștele și se vindecă, așezați somonul deasupra și turnați pe cura rămasă. Acoperiți și răciți.
-
Pasul 3
A doua zi, îndepărtați somonul și dați curei un amestec bun. Puneți somonul înapoi și lingurați din nou cura, acoperiți și răciți pentru încă 24 de ore.
-
Pasul 4
Pentru a face castravetele murat, bateți oțetul de vin alb cu zahăr tos și 2 linguri de apă. Se toarnă peste castravete, se amestecă bine și se lasă la murat câteva ore.
-
Pasul 5
Spălați somonul sub apă curentă rece și aruncați cura. Feliați somonul în benzi groase de 2 cm și serviți-l cu castraveți murați și pâine de secară prăjită.
Informatii nutritionale
- Kcals 225
- Gras 10.4g
- Saturează 2.1g
- Carbohidrați 9g
- Zaharuri 9g
- Fibră 0,4g
- Proteină 22.6g
- Sare 2.6g