Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de sos de friptură din ierburi furajere

Sos verde cu friptură

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 2
  • Uşor

Ierburile și florile comestibile vin într-o varietate minunată de arome și arome. Sosurile verzi tradiționale pe bază de plante, cum ar fi chimichurri și salsa verde, pot fi ajustate folosind orice găsiți în jur. Nasturții cu piper, măcrișul de lemn de tartă și petalele de flori amare amestecate cu ulei de măsline bun, eșalotă și o notă de lămâie fac un acompaniament excelent pentru friptură, în special o crupă fragedă și rară.


Ingrediente

  • usturoi 4 cuișoare, nedecojite
  • ulei de masline
  • oțet de sherry 50 ml
  • lămâie 1, zestă
  • șalotă 1, feliate fin
  • hamsii 4, tocate fin
  • nasturtium sau creson sau sau usturoi sălbatic o mână mare
  • frunze de rucola sălbatică sau de păpădie o mână
  • friptură de crupă sau coastă 350g, la temperatura camerei

Metodă

  • Pasul 1

    Confit usturoiul acoperindu-l cu 150 ml ulei de masline intr-o tigaie mica si incalzind usor timp de 30 de minute sau pana se inmoaie, avand grija sa nu se coloreze. Se lasa putin la racit, apoi se curata usturoiul si se varsa intr-un robot de bucatarie cu toate celelalte ingrediente (cu exceptia fripturii) si 100 ml ulei de masline. Asezonați foarte bine și amestecați totul pentru a combina.

  • Pasul 2

    Gustați și adăugați mai mult oțet, hamsii, lămâie sau ulei de măsline, dacă doriți. Unge friptura cu ulei si asezoneaza bine. Încălziți un grătar la foarte fierbinte și prăjiți friptura timp de 4 minute pe ambele părți pentru o raritate medie, sau mai mult, dacă doriți. Se lasa sa se odihneasca sub folie, apoi se taie pe o tabla si se pune cu lingura peste sosul verde.

Informatii nutritionale

  • Kcals 701
  • Gras 58.3g
  • Saturate 10.5g
  • Carbohidrați 1.7g
  • Fibră 1g
  • Proteină 42g
  • Sare 0,9g
#Sos #verde #friptură
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *