Tipul bucătăriei:

Spanac cracher

Spanac cracher

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4-6
  • Uşor

Recreați această rețetă indo-chineză de la cafeneaua elegantă inspirată de Soho, Kolkata, Fatt Pundit. Spanacul pentru bebeluși are un makeover delicios, cu iaurt grecesc, chutney dulce de curmale și tamarind, semințe de rodie și multe altele


Încercați această rețetă de spanac crăpătos de la Fatt Pundit și combinați-o cu cocktail-ul crocant de okra și guava cu ardei iute de restaurant.

Ingrediente

  • copil spanac 120g
  • făină grosieră de gram 150g
  • iaurt grecesc 200g
  • zahar granulat 50g, (sau mai mult dacă preferați ca iaurtul să fie mai dulce)
  • sare neagră (kala namak) sau fulgi de sare de mare după gust
  • întâlnire dulce și chutney de tamarind 4 linguri sau combinați 3 linguri chutney de mango cu 1 lingură pastă de tamarind
  • hoisin sau sos de prune 1 lingură
  • ulei vegetal pentru prăjire adâncă
  • roșie 1 mediu, tocat
  • ceapă 1 mediu, tocat
  • chaat masala 1 linguriță
  • semințe de rodie 120g

Metodă

  • Pasul 1

    Spălați frunzele de spanac și scurgeți-le bine.

  • Pasul 2

    Puneți făina de gram într-un castron, adăugați un vârf de sare și doar suficientă apă (200-230ml) pentru a face un aluat subțire. Lăsați aluatul să se odihnească.

  • Pasul 3

    Puneți iaurtul într-un castron cu zahărul și sarea neagră, bateți-l și lăsați-l deoparte.

  • Pasul 4

    Puneți chutney-ul și sosul hoisin într-un alt castron, amestecați-le, puneți-le deoparte.

  • Pasul 5

    Umpleți o tigaie nu mai mult de o treime cu ulei și încălziți până la 180C sau un cub de pâine rumenită în 30 de secunde. Înveliți fiecare frunză de spanac cu aluat și prăjiți-le până se rumenesc și se crocanează. Alternativ, adăugați puțini mici frunze în aluat și adăugați la ulei împreună. Se scurge pe hârtie de bucătărie timp de cel puțin 1 oră până când cea mai mare parte a uleiului este absorbită, lăsând frunze ușoare și aerisite de spanac.

  • Pasul 6

    Puneți spanacul crocant pe o farfurie plată și stropiți peste 2-3 linguri din amestecul de iaurt și chutney. Repetați, formând două-trei straturi de spanac, iaurt și chutney. Puneți spanacul cu roșii, ceapă, chaat masala și semințe de rodie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 287
  • Gras 10.2g
  • Saturează 2.8g
  • Carbohidrați 37.4g
  • Zaharuri 18.4g
  • Fibră 4.5g
  • Proteină 9g
  • Sare 0,4g
.
#Spanac #cracher
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast