Tipul bucătăriei:
Sparanghel la grătar, ou de rață prăjit și morle
- servește 6 ca starter
- Puțin efort
Acest aperitiv simplu de sparanghel la grătar, ou de rață prăjit și morlii provine de la Noble Rot din Bloomsbury și este un excelent starter rapid și vegetal.
Ingrediente
- sulițe de sparanghel 30-36
- ulei de arahide
- unt
- ouă de rață 6, la temperatura camerei
- morlele sau cântarele 140g, curatat
- otet de vin rosu o stropire
Metodă
-
Pasul 1
Încinge o tigaie la fierbinte foarte fierbinte. Frecați sparanghelul în ulei de arahide și asezonați. Sparanghelul la grătar, întorcând sulițele în fiecare minut, asigurându-vă că aveți urme clare de carbon pe toate părțile și sulițele sunt fragede. Scoateți din tigaie și păstrați la cald sub folie dacă trebuie să le carbonizați în loturi.
-
Pasul 2
Încinge 2 linguri de unt într-o tigaie la foc moderat. Când este topit, învârtiți-l și spargeți ușor două dintre ouăle de rață. Gatiti 3-4 minute, ungem albusurile cu unt. Prăjiți ouăle în loturi, adăugând mai mult unt în tigaie înainte de fiecare lot.
-
Pasul 3
Împărțiți sparanghelul în 6 farfurii calde și acoperiți cu ouăle de rață prăjite.
-
Pasul 4
Intre timp se incinge o alta tigaie cu un nod de unt si se prajesc morcile timp de 2 minute. Se condimentează cu sare, piper și un strop de oțet. Puneți-le cu lingura în jurul sparanghelului, cu puțin unt maro spumos.
Informatii nutritionale
- Kcals 279
- Gras 23.7g
- Saturate 10.7g
- Carbohidrați 2.1g
- Zaharuri 1.8g
- Fibră 2.6g
- Proteină 13g
- Sare 0,5g