Tipul bucătăriei:
Supa de cartofi și kale a lui Alan Barrins
- servește 6 ca starter
- Uşor
Această supă irlandeză rustică de la Corrigan’s Mayfair este un aperitiv grozav pentru cină sau o masă mai ușoară. Este perfect pentru ziua de St Patrick, dar are un gust la fel de bun pe tot parcursul anului.
Ingrediente
- ulei de masline 100 ml, plus mai mult de servit
- fulgi de chilli o ciupitura
- usturoi 4 cuișoare, tăiate felii
- semințe de fenicul ½ linguriță
- ceapa 2 medii, tăiate cubulețe
- cartofi 2 medii, decojite și tăiate cubulețe de 1 cm
- kale 300 g, spălate și tocate gros
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți 100 ml ulei de măsline într-o tigaie mare, având grijă să nu se supraîncălziți, apoi adăugați ardeiul iute, usturoiul și feniculul și gătiți până se parfumează. Adăugați ceapa cu un praf de sare și gătiți timp de 4 minute fără a se colora. Adăugați cartofii tăiați cubulețe, lăsați să fiarbă 1-2 minute, apoi, după ce cartofii s-au încălzit, adăugați 1 litru de apă fierbinte.
-
Pasul 2
Gatiti 5-10 minute pana cartofii sunt moi, apoi adaugati varza si gatiti 2-3 minute. Când varza s-a înmuiat, scoateți 2 ochiuri și amestecați bine, apoi adăugați din nou în supă. Se condimentează, se pune în boluri și se stropește cu puțin ulei de măsline. Serviți cu pâine sifon proaspăt făcută.
Informatii nutritionale
- Kcals 250
- Carbohidrați 18.3g
- Proteină 4.1g
- Gras 17.3g
- Sare 0,1g
- Saturate 2.4g
- Fibră 2g