Tipul bucătăriei:
susamliji macedonean (prăjituri cu susan)
- face aproximativ 28 de fursecuri
- Uşor
Aceste prăjituri de sărbătoare sunt făcute de familiile macedonene pentru ocazii speciale. Terminați acest biscuit simplu împletit, pe bază de unt, cu o glazură de ou și o împrăștiere de semințe de susan
Publicat:
Această rețetă de susamliji este adaptată din Macedonia – Cartea de bucate, Katerina Nitsou (Kitchen Press, 20 GBP). Katerina spune: „Aceștia sunt prăjituri de sărbătoare și fiecare familie macedoneană le face pentru ocazii speciale. În timpul sărbătorilor, platourile cu aceste prăjituri sunt făcute pentru vecinii macedoneni și familia extinsă.”
Ingrediente
- ouă 5
- tot laptele 120 ml
- ulei vegetal 120 ml, plus suplimentar pentru foile de copt
- zahăr pudră 250 g
- praf de copt 1 lingura
- suc de portocale proaspat stors 4 linguri
- făină simplă 700g, cernute, plus extra pentru praf
- seminte de susan 40 g
Metodă
-
Pasul 1
Folosind un mixer cu suport cu paletă sau un tel electric, amestecați 4 ouă, laptele, uleiul, zahărul, praful de copt și sucul de portocale. Adaugam incet faina, amestecand cateva minute pana se incorporeaza complet si se formeaza un aluat. Modelați aluatul într-o bilă, acoperiți și răciți timp de 20 de minute.
-
Pasul 2
Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unge două foi mari de copt cu puțin ulei vegetal.
-
Pasul 3
Pe o suprafață de lucru înfăinată ușor, porționați aluatul în bucăți de aproximativ două linguri. Rulați fiecare bucată într-un buștean de aproximativ 1 cm grosime și 10 cm lungime. Îndoiți fiecare buștean în jumătate și răsuciți capetele împreună.
-
Pasul 4
Pune fursecurile pe tava de copt, distantandu-le la aproximativ 5 cm. Într-un castron mic, bateți oul rămas, apoi ungeți-l peste prăjituri și stropiți cu semințele de susan.
-
Pasul 5
Coaceți fursecurile timp de 15-20 de minute sau până când devin maro auriu (poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi dacă cuptorul dvs. nu poate încăpea ambele foi de copt simultan).
Informatii nutritionale
- Kcals 192
- Gras 6.5g
- Saturate 0,9g
- Carbohidrați 28.7g
- Zaharuri 9.4g
- Fibră 1.2g
- Proteină 4.2g
- Sare 0,2g