Skip to content

Tipul bucătăriei:

O tavă de copt acoperită cu fursecuri lungi cu susan

susamliji macedonean (prăjituri cu susan)

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face aproximativ 28 de fursecuri
  • Uşor

Aceste prăjituri de sărbătoare sunt făcute de familiile macedonene pentru ocazii speciale. Terminați acest biscuit simplu împletit, pe bază de unt, cu o glazură de ou și o împrăștiere de semințe de susan


Această rețetă de susamliji este adaptată din Macedonia – Cartea de bucate, Katerina Nitsou (Kitchen Press, 20 GBP). Katerina spune: „Aceștia sunt prăjituri de sărbătoare și fiecare familie macedoneană le face pentru ocazii speciale. În timpul sărbătorilor, platourile cu aceste prăjituri sunt făcute pentru vecinii macedoneni și familia extinsă.”

Ingrediente

  • ouă 5
  • tot laptele 120 ml
  • ulei vegetal 120 ml, plus suplimentar pentru foile de copt
  • zahăr pudră 250 g
  • praf de copt 1 lingura
  • suc de portocale proaspat stors 4 linguri
  • făină simplă 700g, cernute, plus extra pentru praf
  • seminte de susan 40 g

Metodă

  • Pasul 1

    Folosind un mixer cu suport cu paletă sau un tel electric, amestecați 4 ouă, laptele, uleiul, zahărul, praful de copt și sucul de portocale. Adaugam incet faina, amestecand cateva minute pana se incorporeaza complet si se formeaza un aluat. Modelați aluatul într-o bilă, acoperiți și răciți timp de 20 de minute.

  • Pasul 2

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4. Unge două foi mari de copt cu puțin ulei vegetal.

  • Pasul 3

    Pe o suprafață de lucru înfăinată ușor, porționați aluatul în bucăți de aproximativ două linguri. Rulați fiecare bucată într-un buștean de aproximativ 1 cm grosime și 10 cm lungime. Îndoiți fiecare buștean în jumătate și răsuciți capetele împreună.

  • Pasul 4

    Pune fursecurile pe tava de copt, distantandu-le la aproximativ 5 cm. Într-un castron mic, bateți oul rămas, apoi ungeți-l peste prăjituri și stropiți cu semințele de susan.

  • Pasul 5

    Coaceți fursecurile timp de 15-20 de minute sau până când devin maro auriu (poate fi necesar să faceți acest lucru în loturi dacă cuptorul dvs. nu poate încăpea ambele foi de copt simultan).

Informatii nutritionale

  • Kcals 192
  • Gras 6.5g
  • Saturate 0,9g
  • Carbohidrați 28.7g
  • Zaharuri 9.4g
  • Fibră 1.2g
  • Proteină 4.2g
  • Sare 0,2g
#susamliji #macedonean #prăjituri #susan
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *