Tipul bucătăriei:
Taco cu susan negru și cardamom
- servește 4 persoane
- Un mic efort
Un desert plăcut, indulgent pentru orice ocazie, această rețetă vine de la bucătarul-șef Jackson Berg de la restaurantul mobil Xiringuito din Liverpool
Ingrediente
Inghetata de susan negru cardamom
- crema dubla 450ml
- cardamom 12g de păstăi, ușor zdrobite
- lapte condensat 397g tablă
- sare de mare 1/2 linguriță
- semințe de susan negru 25g
- piper negru 1/2 linguriță de zdrobit
- ulei fără aromă pentru tavă și tacos
Tacos
- făină de hrișcă 50g
- făină albă fără gluten 40g
- zahăr brun moale deschis 80g
- albușuri de ou 2
- lapte 50ml la temperatura camerei
- unt maro 30g, (vezi mai jos notele bucătarului)
Susan negru fragil
- unt 15g
- sirop auriu 40g
- zahăr brun moale deschis 40g
- zahăr pudră 100g
- sare o ciupitura
- bicarbonat de sodiu 1/4 linguriță
- semințe de susan negru 50g
Miso butterscotch
- crema dubla 100 ml
- unt 40g
- zahăr brun moale deschis 100g
- păstăi de vanilie 1/2, semințele răzuite, păstăia aruncată
- miso alb 40g
Frisca
- frișcă 100 ml
- zahăr brun moale deschis 2 linguri
- extract de vanilie 1/2 linguriță
Metodă
Pentru înghețată
-
Pasul 1
Aduceți smântâna și cardamomul la foc mic, timp de 5 minute, dar asigurați-vă că nu fierbe. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
-
Pasul 2
Se trece printr-o sită fină și se răcește în frigider peste noapte (trebuie să fie foarte răcit pentru a bate).
-
Pasul 3
Odată rece, bateți la vârfuri moi.
-
Pasul 4
Într-un castron separat, combinați laptele condensat, sarea de mare, semințele de susan și piperul negru.
-
Pasul 5
Îndoiți amestecul de lapte condensat în smântână. Combinați până se amestecă bine, dar pliați ușor, astfel încât să nu eliminați aerul.
-
Pasul 6
Pregătiți o cutie sau o tavă (o formă de pâine de 2 lb este ideală) periat-o foarte ușor cu ulei și căptușind cu hârtie de copt. Se toarnă amestecul în tavă și se congelează timp de 4-6 ore, până se congelează.
-
Pasul 7
Odată înghețat, îndepărtați și tăiați în dreptunghiuri de aproximativ 10cm x 4cm. Folosind pătrate de hârtie de copt, înfășurați fiecare porție astfel încât să fie etanșă și puneți-le într-un recipient și reînghețați până când sunt gata de servit.
Pentru a face tacos-urile
-
Pasul 1
Combinați ingredientele uscate într-un castron cu un vârf de sare. Într-un castron separat, combinați albușurile și laptele. Adăugați la ingredientele uscate, apoi adăugați încet untul maro topit și combinați bine. Se toarnă amestecul într-un ulcior cu buze bune și se lasă să se odihnească cel puțin 30 de minute.
-
Pasul 2
Încălziți o tigaie grea, antiaderentă și periați cu ulei. Se toarnă aluatul în tigaie pentru a face un cerc subțire de amestec, de aproximativ 10cm. Cu cât taco-ul este mai subțire, cu atât va fi mai clar. Lăsați până devine auriu dedesubt, apoi răsturnați și gătiți cealaltă parte până devin aurii.
-
Pasul 3
Pentru a seta forma taco-ului, după ce ați gătit, acoperiți fiecare taco în mod uniform peste un mâner de oală sau un sucitor. Se lasă să se răcească.
-
Pasul 4
Puneți taco-ul terminat pe hârtie de bucătărie aglomerată, astfel încât să nu se rupă. Continuați să le faceți până când amestecul este terminat.
-
Pasul 5
Lăsați-le să se răcească complet, apoi înfășurați-le strâns în folie de film, pentru a nu intra aer.
Pentru a face fragilul
-
Pasul 1
Tapetați o foaie de copt cu hârtie de copt. Tăiați o altă bucată de hârtie de copt la aceeași dimensiune. Pregătiți o spatulă, un tel și un sucitor. Combinați untul, siropul și zaharurile într-o tigaie și topiți-le încet la foc mediu spre mic. Nu amestecați – dacă este necesar, agitați ușor tigaia.
-
Pasul 2
Când ajunge la 153C pe un termometru pentru zahăr, amestecați sarea și bicarbul și împingeți rapid semințele de susan cu o spatulă. Se toarnă rapid amestecul pe hârtia de copt pregătită și se acoperă cu cealaltă bucată de hârtie de copt.
-
Pasul 3
Rulați-l cât mai subțire posibil, având grijă să nu vă ardeți. Apoi se lasă la răcit și se întărește. Zdrobiți firimiturile cu un sucitor.
Pentru scutec
-
Pasul 1
Puneți totul cu excepția miso-ului într-o tigaie și topiți-l la foc mic. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și lăsați să se îngroașă în timp ce fierbeți timp de aproximativ 5 minute.
-
Pasul 2
Scoateți-l de pe foc și bateți-l în miso până se combină. Odată răcit, decantați într-o sticlă stoarcă dacă aveți una.
Pentru a face frisca
-
Pasul 1
Bateți smântâna cu zahăr brun moale deschis și vanilie până se formează vârfuri moi. Puneți într-o pungă de tubulatură cu vârf rotund și răciți până când este gata de servit.
A servi
-
Pasul 1
Puneți o bucată de înghețată într-un taco și dați frisca deasupra. Presărați susanul negru fragil și stropiți coaja de butar miso deasupra.
Informatii nutritionale
- Kcals 703
- Gras 41g
- Saturează 24g
- Carbohidrați 73.9g
- Zaharuri 57,9g
- Fibră 1.9g
- Proteină 8.6g
- Sare 1g