Tipul bucătăriei:

Taco de susan negru și cardamom de la Xiringuit, liverpool

Taco cu susan negru și cardamom

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

Primiți în e-mailul dvs. toate rețetele noi și gustoase pe care le pregătim (nu trimitem spam)

  • servește 4 persoane
  • Un mic efort

Un desert plăcut, indulgent pentru orice ocazie, această rețetă vine de la bucătarul-șef Jackson Berg de la restaurantul mobil Xiringuito din Liverpool


Ingrediente

Inghetata de susan negru cardamom

  • crema dubla 450ml
  • cardamom 12g de păstăi, ușor zdrobite
  • lapte condensat 397g tablă
  • sare de mare 1/2 linguriță
  • semințe de susan negru 25g
  • piper negru 1/2 linguriță de zdrobit
  • ulei fără aromă pentru tavă și tacos

Tacos

  • făină de hrișcă 50g
  • făină albă fără gluten 40g
  • zahăr brun moale deschis 80g
  • albușuri de ou 2
  • lapte 50ml la temperatura camerei
  • unt maro 30g, (vezi mai jos notele bucătarului)

Susan negru fragil

  • unt 15g
  • sirop auriu 40g
  • zahăr brun moale deschis 40g
  • zahăr pudră 100g
  • sare o ciupitura
  • bicarbonat de sodiu 1/4 linguriță
  • semințe de susan negru 50g

Miso butterscotch

  • crema dubla 100 ml
  • unt 40g
  • zahăr brun moale deschis 100g
  • păstăi de vanilie 1/2, semințele răzuite, păstăia aruncată
  • miso alb 40g

Frisca

  • frișcă 100 ml
  • zahăr brun moale deschis 2 linguri
  • extract de vanilie 1/2 linguriță

Metodă

Pentru înghețată

  • Pasul 1

    Aduceți smântâna și cardamomul la foc mic, timp de 5 minute, dar asigurați-vă că nu fierbe. Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

  • Pasul 2

    Se trece printr-o sită fină și se răcește în frigider peste noapte (trebuie să fie foarte răcit pentru a bate).

  • Pasul 3

    Odată rece, bateți la vârfuri moi.

  • Pasul 4

    Într-un castron separat, combinați laptele condensat, sarea de mare, semințele de susan și piperul negru.

  • Pasul 5

    Îndoiți amestecul de lapte condensat în smântână. Combinați până se amestecă bine, dar pliați ușor, astfel încât să nu eliminați aerul.

  • Pasul 6

    Pregătiți o cutie sau o tavă (o formă de pâine de 2 lb este ideală) periat-o foarte ușor cu ulei și căptușind cu hârtie de copt. Se toarnă amestecul în tavă și se congelează timp de 4-6 ore, până se congelează.

  • Pasul 7

    Odată înghețat, îndepărtați și tăiați în dreptunghiuri de aproximativ 10cm x 4cm. Folosind pătrate de hârtie de copt, înfășurați fiecare porție astfel încât să fie etanșă și puneți-le într-un recipient și reînghețați până când sunt gata de servit.

Pentru a face tacos-urile

  • Pasul 1

    Combinați ingredientele uscate într-un castron cu un vârf de sare. Într-un castron separat, combinați albușurile și laptele. Adăugați la ingredientele uscate, apoi adăugați încet untul maro topit și combinați bine. Se toarnă amestecul într-un ulcior cu buze bune și se lasă să se odihnească cel puțin 30 de minute.

  • Pasul 2

    Încălziți o tigaie grea, antiaderentă și periați cu ulei. Se toarnă aluatul în tigaie pentru a face un cerc subțire de amestec, de aproximativ 10cm. Cu cât taco-ul este mai subțire, cu atât va fi mai clar. Lăsați până devine auriu dedesubt, apoi răsturnați și gătiți cealaltă parte până devin aurii.

  • Pasul 3

    Pentru a seta forma taco-ului, după ce ați gătit, acoperiți fiecare taco în mod uniform peste un mâner de oală sau un sucitor. Se lasă să se răcească.

  • Pasul 4

    Puneți taco-ul terminat pe hârtie de bucătărie aglomerată, astfel încât să nu se rupă. Continuați să le faceți până când amestecul este terminat.

  • Pasul 5

    Lăsați-le să se răcească complet, apoi înfășurați-le strâns în folie de film, pentru a nu intra aer.

Pentru a face fragilul

  • Pasul 1

    Tapetați o foaie de copt cu hârtie de copt. Tăiați o altă bucată de hârtie de copt la aceeași dimensiune. Pregătiți o spatulă, un tel și un sucitor. Combinați untul, siropul și zaharurile într-o tigaie și topiți-le încet la foc mediu spre mic. Nu amestecați – dacă este necesar, agitați ușor tigaia.

  • Pasul 2

    Când ajunge la 153C pe un termometru pentru zahăr, amestecați sarea și bicarbul și împingeți rapid semințele de susan cu o spatulă. Se toarnă rapid amestecul pe hârtia de copt pregătită și se acoperă cu cealaltă bucată de hârtie de copt.

  • Pasul 3

    Rulați-l cât mai subțire posibil, având grijă să nu vă ardeți. Apoi se lasă la răcit și se întărește. Zdrobiți firimiturile cu un sucitor.

Pentru scutec

  • Pasul 1

    Puneți totul cu excepția miso-ului într-o tigaie și topiți-l la foc mic. Aduceți la fierbere, apoi reduceți focul și lăsați să se îngroașă în timp ce fierbeți timp de aproximativ 5 minute.

  • Pasul 2

    Scoateți-l de pe foc și bateți-l în miso până se combină. Odată răcit, decantați într-o sticlă stoarcă dacă aveți una.

Pentru a face frisca

  • Pasul 1

    Bateți smântâna cu zahăr brun moale deschis și vanilie până se formează vârfuri moi. Puneți într-o pungă de tubulatură cu vârf rotund și răciți până când este gata de servit.

A servi

  • Pasul 1

    Puneți o bucată de înghețată într-un taco și dați frisca deasupra. Presărați susanul negru fragil și stropiți coaja de butar miso deasupra.

Informatii nutritionale

  • Kcals 703
  • Gras 41g
  • Saturează 24g
  • Carbohidrați 73.9g
  • Zaharuri 57,9g
  • Fibră 1.9g
  • Proteină 8.6g
  • Sare 1g
.
#Taco #susan #negru #și #cardamom
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast