Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tagine Kofte De Miel Cu Sos De Roșii și Panch Phoran

Tagine de kofte de miel, sos de roșii și panch phoran

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă este de la bucătarul-șef Tim Yates de la restaurantul East London 100 Hoxton. Pentru a ușura lucrurile, panch phoran poate fi cumpărat ca amestec sau puteți combina condimentele de tagine enumerate mai jos


Încercați acest tagine de kofte de miel, apoi verificați-ne tajine de miel și tajin vegetarian.

Ingrediente

  • șalotă 1, curatata si tocata
  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • coacăze negre sau stafide uscate 3 linguri pline, tocate
  • tocată de miel 250 g
  • tagine condiment 1 lingura (vezi mai jos)
  • mentă tocat pentru a face 1 lingura plus cateva frunze intregi de servit
  • coriandru tocat pentru a face 1 lingura plus cateva frunze intregi de servit
  • ulei
  • morcov câteva panglici de servit
  • castravete câteva panglici de servit
  • suc de lămâie a se imbraca
  • iaurt grecesc a servi (optional)
  • muguri de coriandru a servi (optional)

TAGINE SPICE

  • piper roșu ½ linguriță
  • paprika 1 lingura
  • ghimbir de pamant 1 lingura
  • turmeric măcinat ½ linguriță
  • scorțișoară măcinată 1 lingura

SOS TAGINE

  • usturoi 2 cuișoare, zdrobite
  • ceapă 1, tocat
  • ghimbir 20 g, decojite și tăiate felii
  • ulei de masline
  • scorțișoară măcinată 1 lingura
  • condiment tagine 1 lingura
  • roșii feliate tavă de 400 g
  • Miere 1 lingura

PANCH PHORAN MIX

  • unt limpezit 3 linguri
  • semințe de chimen 1 lingura
  • seminte de mustar negru 1 lingura
  • schinduf ½ linguriță
  • semințe de fenicul 1 lingura
  • seminte de nigella 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați ingredientele de condimente pentru tajine. Pentru a face sosul tagine, fierbeți usturoiul, ceapa și ghimbirul în 1 lingură ulei de măsline timp de 3-4 minute, apoi adăugați restul ingredientelor și fierbeți timp de 20-30 de minute la foc foarte mic.

    Amplasați sosul într-un blender. Reîncălziți pentru a servi.

  • Pasul 2

    Pentru a face koftes-ul, fierbeți eșalota și usturoiul cu 2 linguri ulei de măsline, adăugați coacăzele și răciți. Intr-un castron punem mielul, condimentul tagine, menta tocata si coriandru, adaugam amestecul de saloita, asezonam si amestecam.

    Rulați în 8 bile mici. Se prăjește în puțin ulei timp de aproximativ 15 minute sau până când este fiert.

  • Pasul 3

    Pentru panch phoran, încălziți untul apoi adăugați condimentele și gătiți aproximativ 1 minut sau până când semințele încep să explodeze.

  • Pasul 4

    Serviți kofte-ul pe sosul reîncălzit și turnați deasupra panch foranul. Îmbrăcați castravetele, morcovul și frunzele întregi de mentă și coriandră cu lămâie și ulei de măsline și serviți cu kofte.

    Adăugați o praf de iaurt înainte de panch phoran și împrăștiați niște muguri de coriandru dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 402
  • Gras 27.4g
  • Carbohidrați 27g
  • Fibră 2.5g
  • Proteină 15.7g
  • Sare 0,5g
#Tagine #kofte #miel #sos #roșii #și #panch #phoran
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *