Tipul bucătăriei:
Tagine de kofte de miel, sos de roșii și panch phoran
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă este de la bucătarul-șef Tim Yates de la restaurantul East London 100 Hoxton. Pentru a ușura lucrurile, panch phoran poate fi cumpărat ca amestec sau puteți combina condimentele de tagine enumerate mai jos
Încercați acest tagine de kofte de miel, apoi verificați-ne tajine de miel și tajin vegetarian.
Ingrediente
- șalotă 1, curatata si tocata
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- coacăze negre sau stafide uscate 3 linguri pline, tocate
- tocată de miel 250 g
- tagine condiment 1 lingura (vezi mai jos)
- mentă tocat pentru a face 1 lingura plus cateva frunze intregi de servit
- coriandru tocat pentru a face 1 lingura plus cateva frunze intregi de servit
- ulei
- morcov câteva panglici de servit
- castravete câteva panglici de servit
- suc de lămâie a se imbraca
- iaurt grecesc a servi (optional)
- muguri de coriandru a servi (optional)
TAGINE SPICE
- piper roșu ½ linguriță
- paprika 1 lingura
- ghimbir de pamant 1 lingura
- turmeric măcinat ½ linguriță
- scorțișoară măcinată 1 lingura
SOS TAGINE
- usturoi 2 cuișoare, zdrobite
- ceapă 1, tocat
- ghimbir 20 g, decojite și tăiate felii
- ulei de masline
- scorțișoară măcinată 1 lingura
- condiment tagine 1 lingura
- roșii feliate tavă de 400 g
- Miere 1 lingura
PANCH PHORAN MIX
- unt limpezit 3 linguri
- semințe de chimen 1 lingura
- seminte de mustar negru 1 lingura
- schinduf ½ linguriță
- semințe de fenicul 1 lingura
- seminte de nigella 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați ingredientele de condimente pentru tajine. Pentru a face sosul tagine, fierbeți usturoiul, ceapa și ghimbirul în 1 lingură ulei de măsline timp de 3-4 minute, apoi adăugați restul ingredientelor și fierbeți timp de 20-30 de minute la foc foarte mic.
Amplasați sosul într-un blender. Reîncălziți pentru a servi.
-
Pasul 2
Pentru a face koftes-ul, fierbeți eșalota și usturoiul cu 2 linguri ulei de măsline, adăugați coacăzele și răciți. Intr-un castron punem mielul, condimentul tagine, menta tocata si coriandru, adaugam amestecul de saloita, asezonam si amestecam.
Rulați în 8 bile mici. Se prăjește în puțin ulei timp de aproximativ 15 minute sau până când este fiert.
-
Pasul 3
Pentru panch phoran, încălziți untul apoi adăugați condimentele și gătiți aproximativ 1 minut sau până când semințele încep să explodeze.
-
Pasul 4
Serviți kofte-ul pe sosul reîncălzit și turnați deasupra panch foranul. Îmbrăcați castravetele, morcovul și frunzele întregi de mentă și coriandră cu lămâie și ulei de măsline și serviți cu kofte.
Adăugați o praf de iaurt înainte de panch phoran și împrăștiați niște muguri de coriandru dacă doriți.
Informatii nutritionale
- Kcals 402
- Gras 27.4g
- Carbohidrați 27g
- Fibră 2.5g
- Proteină 15.7g
- Sare 0,5g