Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Bibo's Tagliarini Nero cu calmar, ardei iute, rosii si usturoi

Tagliarini nero de la Bibo cu calmar, ardei iute, roșii și usturoi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Puțin efort

Un preparat modern de paste italiene de la restaurantul Bibo din Londra. Oferind o idee nouă pentru calmar, această rețetă vă va impresiona cu siguranță prietenii


Ingrediente

  • ulei de masline
  • pătrunjel cu frunze plate o grămadă mică
  • ardei iuti 4, 1 întreg și 3 cu semințe și tăiate cubulețe
  • usturoi 6 cuișoare, 4 întregi și 2 mărunțiți
  • calmar preparat proaspăt sau congelat 1 kg, (dacă este congelată, dezghețați peste noapte la frigider)
  • roșii feliate tavă de 400 g
  • busuioc o grămadă mică

PASTE

  • 00 făină 250 g
  • cerneală de calmar 30 g
  • griş 125 g

Metodă

  • Pasul 1

    Pregătiți pastele punând făina 00, cerneala de calmar, grisul și 200 ml apă într-un robot de bucătărie, până când încep să se îmbine ca un aluat. Se rastoarna pe o suprafata si se framanta cu mana pana cand aluatul devine neted si elastic. Se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider. (Ca alternativă, cumpărați niște paste cu cerneală de calmar de la o delicatesă bună – ne place melburyandappleton.co.uk.)

  • Pasul 2

    Pentru sos, încălziți cuptorul la 130C/ventilator 110C/gaz ¾. Încălziți 50 ml ulei de măsline într-o caserolă ignifugă, la foc mic, cu niște tulpini de pătrunjel, ardeiul iute întreg și cei 2 căței întregi de usturoi. Adăugați calamarul, condimentați ușor și aduceți la fiert. Acoperiți cu un capac și gătiți la cuptor timp de 1 oră, sau până când calmarul este fraged. Când sunt gătiți, scoateți calmarul cu o lingură cu șuruburi și lăsați-l la rece, păstrând lichiul de gătit.

  • Pasul 3

    Faceți un sos de roșii simplu, gătind cei 2 căței de usturoi zdrobiți în puțin ulei de măsline, adăugând tava de roșii, condimentând și fierbând aproximativ 20 de minute până când roșiile s-au destrămat și sosul s-a îngroșat. Amplasați sosul cu un blender, apoi amestecați frunzele de busuioc în puțin ulei de măsline și adăugați-l în sos. (Acest lucru previne decolorarea busuiocului).

  • Pasul 4

    Cand calamarul este rece, se scoate din frigider si se taie felii subtiri.

  • Pasul 5

    Scoatem aluatul de paste din frigider si impartim in 4 bucati, apoi trecem fiecare printr-o rola de paste la setarea numarul 2 pana se subtiaza, inainte de a le da printr-un accesoriu tagliarini sau tagliatelle cu un pudrat de faina.

  • Pasul 6

    Tăiați mărunt usturoiul rămas și prăjiți cu ardeiul iute în puțin ulei de măsline timp de 2 minute. Adăugați 3 linguri de lichid de gătit de calmar reținut și sosul de roșii. Se fierbe 5-10 minute până se îngroașă ușor. Gatiti tagliarinii pentru scurt timp, timp de 1-2 minute, in multa apa cu sare (pastele proaspete, subtiri necesita foarte putina fierbere, si vor continua sa se gateasca in sos). Scurge pastele, adaugă în tigaia cu sosul și adaugă calmarul tocat. Se împrăștie peste niște pătrunjel tocat, se verifică condimentele și se amestecă, ținând tigaia pe foc până se reduce sosul și se lipește de paste.

Informatii nutritionale

  • Kcals 456
  • Gras 14.3g
  • Fibră 3.6g
  • Proteină 30.7g
  • Sare 0,9g
#Tagliarini #nero #Bibo #calmar #ardei #iute #roșii #și #usturoi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *