Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta tatin de tarta cu mere condimentata

Tartă cu mere condimentată

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4-6
  • Uşor

Această rețetă de tartă cu mere condimentată vine de la Trinity, un restaurant din Old Clapham, Londra. Este usor de facut si este un desert impresionant pentru cina


Bucurați-vă de această tartă cu mere condimentată, apoi consultați tarte tatin-ul nostru clasic, plăcintă cu mere și tartă cu melasă.

Ingrediente

  • aluat foietaj 300 g
  • făină simplă pentru praf
  • unt sărat 110 g
  • zahăr tos auriu 130 g
  • anason stelat 1
  • pastaie de vanilie 1, despărțit
  • scorţişoară ½ baton
  • Merele Pink Lady 3-5 mari
  • caramel sarat sau inghetata de vanilie a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Întindeți aluatul pe o suprafață cu făină până la grosimea unei monede de lire sterline, apoi puneți-l pe o foaie de copt și lăsați-l la frigider timp de 40 de minute.

  • Pasul 2

    Între timp, feliați untul și puneți-l pe fundul unei tavi rezistente la cuptor, de aproximativ 21 cm, și adăugați zahărul, anasonul stelat, pastaia de vanilie și batonul de scorțișoară.

  • Pasul 3

    Curățați și tăiați merele în jumătate și scoateți miezul cu o linguriță de pepene galben sau cu o linguriță. Pune-le, cu partea curbată în jos, în zahăr și unt într-un model îngrijit, pentru a acoperi baza.

  • Pasul 4

    Tăiați aluatul foietaj într-un disc la același diametru cu exteriorul tavii. Înțepăți-l peste tot cu o furculiță și puneți aluatul peste mere, înfigând aluatul ușor pe marginile vasului. Dați tava la frigider pentru 20 de minute.

  • Pasul 5

    Pune tigaia la foc mediu si lasa usor merele sa se caramelizeze. Untul și zahărul se vor combina pentru a crea un caramel ușor care va apărea pe părțile laterale ale aluatului. Nu lăsați tigaia nesupravegheată pe aragaz și întoarceți tigaia continuu pentru a obține un caramel uniform pe bază. Când caramelul care clocotește devine auriu ușor pe părțile laterale ale aluatului, se ia de pe foc și se răcește timp de 10 minute.

  • Pasul 6

    Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se da tava la cuptor pentru 25 de minute, verificand dupa 20 de minute. Coaceți până când aluatul devine maro auriu și turnați-l pe o farfurie (ai grijă la orice caramel care s-ar putea scurge). Se serveste cu inghetata de vanilie.

Informatii nutritionale

  • Kcals 490
  • Gras 28.9g
  • Saturate 16g
  • Carbohidrați 52.1g
  • Zaharuri 36.6g
  • Fibră 3g
  • Proteină 3.9g
  • Sare 0,8g
.
#Tartă #mere #condimentată
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *