Tipul bucătăriei:
Tartă cu mere condimentată
- servește 4-6
- Uşor
Această rețetă de tartă cu mere condimentată vine de la Trinity, un restaurant din Old Clapham, Londra. Este usor de facut si este un desert impresionant pentru cina
Bucurați-vă de această tartă cu mere condimentată, apoi consultați tarte tatin-ul nostru clasic, plăcintă cu mere și tartă cu melasă.
Ingrediente
- aluat foietaj 300 g
- făină simplă pentru praf
- unt sărat 110 g
- zahăr tos auriu 130 g
- anason stelat 1
- pastaie de vanilie 1, despărțit
- scorţişoară ½ baton
- Merele Pink Lady 3-5 mari
- caramel sarat sau inghetata de vanilie a servi
Metodă
-
Pasul 1
Întindeți aluatul pe o suprafață cu făină până la grosimea unei monede de lire sterline, apoi puneți-l pe o foaie de copt și lăsați-l la frigider timp de 40 de minute.
-
Pasul 2
Între timp, feliați untul și puneți-l pe fundul unei tavi rezistente la cuptor, de aproximativ 21 cm, și adăugați zahărul, anasonul stelat, pastaia de vanilie și batonul de scorțișoară.
-
Pasul 3
Curățați și tăiați merele în jumătate și scoateți miezul cu o linguriță de pepene galben sau cu o linguriță. Pune-le, cu partea curbată în jos, în zahăr și unt într-un model îngrijit, pentru a acoperi baza.
-
Pasul 4
Tăiați aluatul foietaj într-un disc la același diametru cu exteriorul tavii. Înțepăți-l peste tot cu o furculiță și puneți aluatul peste mere, înfigând aluatul ușor pe marginile vasului. Dați tava la frigider pentru 20 de minute.
-
Pasul 5
Pune tigaia la foc mediu si lasa usor merele sa se caramelizeze. Untul și zahărul se vor combina pentru a crea un caramel ușor care va apărea pe părțile laterale ale aluatului. Nu lăsați tigaia nesupravegheată pe aragaz și întoarceți tigaia continuu pentru a obține un caramel uniform pe bază. Când caramelul care clocotește devine auriu ușor pe părțile laterale ale aluatului, se ia de pe foc și se răcește timp de 10 minute.
-
Pasul 6
Se incinge cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5. Se da tava la cuptor pentru 25 de minute, verificand dupa 20 de minute. Coaceți până când aluatul devine maro auriu și turnați-l pe o farfurie (ai grijă la orice caramel care s-ar putea scurge). Se serveste cu inghetata de vanilie.
Informatii nutritionale
- Kcals 490
- Gras 28.9g
- Saturate 16g
- Carbohidrați 52.1g
- Zaharuri 36.6g
- Fibră 3g
- Proteină 3.9g
- Sare 0,8g