Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de Prune cu Tarta Armagnac de la Skye Gyngell's

Tartă cu prune și armagnac a lui Skye Gyngell

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Această tartă delicioasă cu prune și armagnac a fost concepută în restaurantul Spring al lui Skye Gyngell din Somerset House. Se serveste cu un sos de portocale caramel in lateral


Ingrediente

  • Armagnac 3 linguri
  • prune uscate 300 g, fără sâmburi și tăiate la jumătate
  • ouă 2
  • zahăr pudră 120 g
  • extract de vanilie ½ linguriță
  • apa de flori de portocal 1 lingura
  • crema dubla 5 linguri
  • migdale măcinate 3 linguri
  • unt 30 g
  • crème fraîche a servi

PATISERIE

  • făină simplă 250 g
  • unt 140 g, răcit și tăiat cubulețe
  • zahăr tos auriu 1 lingura
  • extract de vanilie ½ linguriță
  • ouă 1, plus eu galbenus

SOS CARAMEL

  • zahăr pudră 225 g
  • apa de flori de portocal 1 lingura

Metodă

  • Pasul 1

    Se încălzește armagnac-ul cu 200 g de prune uscate într-o tigaie mică până la foc mic, apoi se oprește.

  • Pasul 2

    Pentru a face aluatul, combinați toate ingredientele într-un robot de bucătărie cu 1 linguriță de apă rece cu gheață până ajunge la o consistență fermă, dar sfărâmicioasă. Aduceți aluatul împreună cu mâinile, formați un disc și înfășurați-l în folie alimentară. Răciți timp de 30 de minute.

  • Pasul 3

    Pentru a face sosul de caramel, puneți într-o cratiță zahărul și 100 ml apă și încălziți ușor până se topește zahărul. Aduceți la fierbere și continuați să fiarbă până când culoarea se întunecă și devine caramel. Adăugați încă 150 ml apă (aveți grijă că va stropi). Se pune din nou la foc mediu si se fierbe pana obtinem un sos. Adăugați prunele rămase și răciți, apoi amestecați apa cu flori de portocal. Se acopera si se da la rece in timp ce termini tarta.

  • Pasul 4

    Se incinge cuptorul la 200C/ventilator 180C/gaz 6. Intindem aluatul pe o suprafata tapetata cu faina si tapetam o tava de tarta de 23 cm. Tapetați cu hârtie de copt și fasole și coaceți oarbă timp de 10 minute. Scoateți hârtia și fasolea și coaceți baza pentru încă 5 minute până când pare uscată. Coborâți cuptorul la 190C/ventilator 170C/gaz 5.

  • Pasul 5

    Pentru a face umplutura, combina ouale, zaharul, extractul de vanilie, apa de flori de portocal, smantana si migdalele. Se topește ușor untul și se adaugă la amestec. Scoateți prunele din armagnac, împrăștiați-le pe baza de patiserie și turnați crema peste. Coaceți 25-30 de minute sau până când crema se întărește. Se răcește până la încălzit sau se servește rece. Serviți în felii cu sosul de caramel și crème fraîche.

Informatii nutritionale

  • Kcals 930
  • Gras 45.4g
  • Saturate 24.6g
  • Carbohidrați 110,7g
  • Fibră 5.5g
  • Proteină 12.2g
  • Sare 0,6g
#Tartă #prune #și #armagnac #lui #Skye #Gyngell
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *