Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tartă de lămâie

Tartă de lămâie

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Încercați tarta noastră perfectă cu lămâie, decorată cu lămâie confiată. Se serveste cu o lingura de inghetata de vanilie pentru a taia tarta.


Servește această tartă cu lămâie pentru un desert răcoritor, apoi verifică plăcinta noastră cu bezea cu lămâie, tarta cu lămâie și lime, plăcintă cu lămâie și alte rețete de tartă dulci.

Ingrediente

aluat dulce de lamaie si vanilie

  • unt nesarat 150 g, cuburi
  • zahăr pudră auriu 95 g
  • migdale macinate 30 g
  • pastaie de vanilie 1, numai semințe
  • lămâie neceară 1, coaja rasa fin
  • ou 1, bătut
  • Făină OO sau făină simplă superfină 250 g

umplutură de lămâie

  • ouă 6 mari (4 întregi, doar 2 gălbenușuri)
  • zahăr tos auriu 175 g
  • lămâi 3 mari, plus
  • lămâie verde 1, suc pentru a face 150 ml în total
  • crema dubla 200 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face aluatul, bateți untul într-un robot de bucătărie până se înmoaie. Adăugați zahărul pudră, migdalele, un praf de sare, semințele de vanilie, coaja, oul și făina. Pulsați până când aluatul tocmai formează o minge. Se inveleste in folie alimentara, se aplatizeaza usor intr-un disc rotund si se da la rece cel putin o ora.

  • Pasul 2

    Ungeți cu unt o formă de tartă în vrac de 23 cm. Făină ușor o suprafață de lucru rece și rulează aluatul pe un disc de aproximativ 30 cm. Dacă acest lucru este dificil, rulați-l între două foi mari de folie alimentară, răciți-l dacă începe să se lipească, apoi rulați din nou.

    Îndepărtați stratul superior de folie, răsturnați aluatul în tavă. Apăsați foarte ușor în părțile laterale și tăiați orice exces de aluat lăsând o proeminență de 2 cm. Resturile pot fi folosite pentru a repara eventualele crăpături din aluat. Răciți până se întărește.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Tapetează tava cu hârtie de patiserie, se umple cu fasole și se coace timp de 10 minute. Scoateți din cuptor, îndepărtați hârtia și fasolea și tăiați excesul de aluat. Ungeți aluatul cu albuș bătut spumă (rămăs de umplutură) apoi coaceți 5 minute. Misto.

  • Pasul 4

    Pentru umplutură, bateți ouăle și zahărul până se omogenizează. Adăugați lămâie, suc de lămâie și smântână. Tel. Se toarnă printr-o sită fină într-o cană.

  • Pasul 5

    Coborâți cuptorul la 130c/ventilator 110c/gaz 1. Puneți aluatul la cuptor pe o tavă de copt și turnați umplutura de lămâie. Coaceți timp de 35 de minute până se întărește foarte ușor. Opriți cuptorul și lăsați tarta să se răcească complet în cuptor. Se decorează cu lămâie confiată.

    *+ răcire + timp de gătire

Informatii nutritionale

  • Kcals 653
  • Gras 37.2g
  • Saturate 19.1g
  • Carbohidrați 74.1g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 9.9g
  • Sare 0,17g
#Tartă #lămâie
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *