Skip to content

Tipul bucătăriei:

15098

Tarta de melasa cu inghetata cheag

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 8
  • Puțin efort

Tarta cu melasă este un desert clasic britanic și un câștigător printre clienții noștri de la Cross Keys, de unde provine această rețetă. Servit cu inghetata coagulata este unul dintre acele deserturi care readuce in minte amintiri din copilarie. (thecrosskeyschelsea.co.uk)


Încercați această tartă de melasă cu cremă închegată, apoi verificați tarta noastră ușoară de melasă, tarta de melasă supremă, tarta țigănească și tarta de melasă cu crustă de miere sărată.

https://youtube.com/watch?v=-Kp1ZKsbh1Y%26hl%3Den%26fs%3D1

Ingrediente

  • sirop auriu 350 g
  • ou 1, plus 1 galbenus
  • migdale macinate 150 g
  • crema dubla 150 ml
  • biscuiti amaretti 8, zdrobit
  • înghețată cu smântână a servi
  • zahăr pudră 60 g
  • nuci pecan 100 g, prăjită
  • zahăr pudră 35 g
  • migdale macinate 35 g
  • făină simplă 145 g
  • unt 90 g, tăiate cubulețe
  • gălbenuș de ou 1

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru nucile pecan, puneti zaharul si 50 ml apa intr-o tigaie cu fundul greu si fierbeti pana obtineti un sirop gros, care barbota, dar nu il lasati sa se caramelizeze imediat. Adaugati nucile pecan prajite si luati imediat de pe foc, amestecand. continuu. Continuați să amestecați nucile pecan până când zahărul se cristalizează și aveți o acoperire geroasă.

  • Pasul 2

    Pentru a face aluatul, amestecați zahărul pudră și migdalele măcinate cu făina și 1/2 linguriță de sare. Puneti intr-un robot de bucatarie, adaugati untul si pulsati pana obtineti o textura nisipoasa. Adaugati galbenusul de ou si pulsati pana se formeaza un aluat, apoi acoperiti cu folie alimentara si lasati la frigider minim 1 ora.

  • Pasul 3

    Încinge cuptorul la 180C/ventilator 160C/gaz 4, apoi rulează aluatul cu o grosime de 2-3 mm pentru a tapea o tavă de tartă de 24 cm. Aluatul este destul de sfărâmicios, așa că peticeți orice lacrimă după ce ați tapetat tava.

  • Pasul 4

    Acoperiți tava de patiserie cu un strat de folie sau pergament de copt, puneți niște boabe de copt și coaceți oarbă timp de 12 minute, apoi scoateți fasolea și coaceți timp de 8 minute, până când tava de patiserie pare uscată. Coborâți cuptorul la 140C/ventilator 120C/gaz 1.

  • Pasul 5

    Pentru umplutură, încălziți ușor siropul auriu într-o tigaie mică, până când curge foarte mult. Bateți ușor ouăle. Bateți siropul auriu cald și migdalele măcinate în ouă. Încorporați crema și turnați amestecul în tava coptă. Gatiti timp de 40-50 de minute, sau pana cand umplutura s-a intarit, dar inca are o usoara clatina. Se răcește puțin înainte de servire.

  • Pasul 6

    Pentru a servi, taiem tarta de melasa felii, punem pe farfurii si pudram cu biscuiti amaretti macinati.

  • Pasul 7

    Puneți jumătate de nuci pecan într-o pungă de mâncare și zdrobiți-le cu un sucitor până când se rup. Adăugați nucile pecan zdrobite și întregi și o lingură de înghețată cu smântână.

Informatii nutritionale

  • Kcals 706
  • Gras 44,7g
  • Saturate 14.6g
  • Carbohidrați 63.2g
  • Fibră 2.3g
  • Proteină 11.7g
  • Sare 0,8g
#Tarta #melasa #inghetata #cheag
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *