Tipul bucătăriei:
Tarta tatin cu banane a lui Massimo Tebaldi
- serveste 4
- Puțin efort
Bananele și caramelul sunt un meci făcut în rai. Această rețetă de tarte tatin de la Massimo Tebaldi este o nouă întorsătură a clasicului tatin de mere și face o budincă impresionantă.
Ingrediente
- zahăr tos auriu 100 g
- unt 25 g
- banane 6
- aluat foietaj bloc de 500 g
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Presărați zahărul peste baza unei tigăi rezistente la cuptor cu diametrul de 25 cm sau a 4 tigăi blini și gătiți la foc mediu până când zahărul se topește și obțineți un caramel auriu frumos. Înclinați fiecare tigaie dintr-o parte în alta pentru a păstra caramelul uniform. Se ia de pe foc si se adauga untul.
-
Pasul 2
Tăiați bananele în bucăți mari și aranjați peste caramel. Întindeți aluatul foietaj și tăiați-l pentru a se potrivi cu lățimea tavii sau a tigăilor. Așezați foaia de foietaj peste banane și întindeți marginile în jos și în jurul interiorului tavii. Faceți o gaură mică în mijlocul patiseriei cu un cuțit pentru a lăsa aburul să iasă. Coaceți 20-30 de minute sau până când aluatul este umflat și auriu. Se răcește timp de 10 minute.
-
Pasul 3
Pentru a elibera tatinul, puneți o farfurie deasupra tigaii și întoarceți-o cu susul în jos. Se serveste cu inghetata.
Informatii nutritionale
- Kcals 665
- Gras 34.2g
- Carbohidrați 88.2g
- Fibră 2.9g
- Proteină 6.7g
- Sare 1.06g