Skip to content

Tipul bucătăriei:

banana tarte tatin

Tarta tatin cu banane a lui Massimo Tebaldi

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Bananele și caramelul sunt un meci făcut în rai. Această rețetă de tarte tatin de la Massimo Tebaldi este o nouă întorsătură a clasicului tatin de mere și face o budincă impresionantă.


Ingrediente

  • zahăr tos auriu 100 g
  • unt 25 g
  • banane 6
  • aluat foietaj bloc de 500 g

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 180c/ventilator 160c/gaz 4. Presărați zahărul peste baza unei tigăi rezistente la cuptor cu diametrul de 25 cm sau a 4 tigăi blini și gătiți la foc mediu până când zahărul se topește și obțineți un caramel auriu frumos. Înclinați fiecare tigaie dintr-o parte în alta pentru a păstra caramelul uniform. Se ia de pe foc si se adauga untul.

  • Pasul 2

    Tăiați bananele în bucăți mari și aranjați peste caramel. Întindeți aluatul foietaj și tăiați-l pentru a se potrivi cu lățimea tavii sau a tigăilor. Așezați foaia de foietaj peste banane și întindeți marginile în jos și în jurul interiorului tavii. Faceți o gaură mică în mijlocul patiseriei cu un cuțit pentru a lăsa aburul să iasă. Coaceți 20-30 de minute sau până când aluatul este umflat și auriu. Se răcește timp de 10 minute.

  • Pasul 3

    Pentru a elibera tatinul, puneți o farfurie deasupra tigaii și întoarceți-o cu susul în jos. Se serveste cu inghetata.

Informatii nutritionale

  • Kcals 665
  • Gras 34.2g
  • Carbohidrați 88.2g
  • Fibră 2.9g
  • Proteină 6.7g
  • Sare 1.06g
#Tarta #tatin #banane #lui #Massimo #Tebaldi
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *