Skip to content

Tipul bucătăriei:

Rețetă de ceapă Tarte Tatin cu bere

Tarte tatin de bere și ceapă cu caș de capră

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 4 ca starter
  • Uşor

Acest tatin de ceapă de nivel următor este ușor de făcut și va face un starter impresionant pentru petrecere. Rețeta vine de la restaurantul Kudu din Peckham, unde bucătarul șef Patrick servește acest fel de mâncare ca una dintre micile farfurii – l-am făcut puțin mai mare pentru a fi împărțit acasă. De asemenea, decorează tarta cu flori de fenicul, măcriș feliat fin și caș de capră cu ulei de praz.


Ingrediente

  • zahăr pudră 100g
  • unt nesarat 50g
  • puternic 200 ml
  • melc negru 20g
  • ulei vegetal 1 lingură
  • șalote rotunde 500g, curățate și înjumătățite prin rădăcină
  • aluat foietaj complet din unt 320g
  • patrunjel cu frunze plate o mână mică, tocată mărunt
  • caș de capră 250g

Metodă

  • Pasul 1

    Încălziți ușor zahărul într-o tigaie adâncă, învârtind tigaia până când zahărul este dizolvat. Creșteți ușor focul și gătiți până când caramelul are culoarea unui bănuț ruginit. Adăugați cu grijă untul și rotiți până se dizolvă, apoi adăugați grosul și siropul, amestecați pentru a se dizolva și reduceți până la sirop. Misto.

  • Pasul 2

    Încălziți uleiul vegetal într-o tigaie rezistentă la cuptor de 23 cm, adăugați șalotii, tăiați-le în jos și gătiți până se caramelizează adânc. Scoateți-l și răcoriți.

  • Pasul 3

    Se toarnă caramelul în tigaia rezistentă la cuptor, apoi se pune toate șalotele înapoi în interior, într-un strat uniform, cu partea tăiată în jos. Desfășurați foaia de foietaj, tăiați-o aproximativ într-un cerc de mărimea tigaiei și trageți-o peste șalotă, înfășurând-o în jurul marginilor, apoi înțepați peste tot cu o furculiță. Chill.

  • Pasul 4

    Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Coaceți timp de 20 de minute sau până când produsele de patiserie sunt aurii și crocante. Lăsați-l să stea 5 minute înainte de a pune o farfurie peste tartă și de a răsturna cu grijă. Se împrăștie cu pătrunjel și se servește cu caș de capră.

Informatii nutritionale

  • Kcals 828
  • Gras 52,9g
  • Saturează 29.6g
  • Carbohidrați 62.4g
  • Zaharuri 35,5g
  • Fibră 4.6g
  • Proteină 20.4g
  • Sare 1.5g
.
#Tarte #tatin #bere #și #ceapă #caș #capră
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *