Skip to content

Tipul bucătăriei:

țelină și dragoste

Țelină, muștar și dragoste

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • servește 6
  • Uşor

Acest fel de mâncare smörgåsbord este oferit de bucătarul executiv Henrik Ritzén la restaurantul nordic Aquavit, Londra. Prezentând aromele nordice la cele mai simple și mai bune, acest fel de mâncare este foarte ușor de preparat și perfect pentru următoarea cină. Dacă nu găsiți lovage, folosiți pătrunjel în schimb.


Ingrediente

  • unt clarificat 3 linguri, (vezi informații suplimentare)
  • aluat 2 felii, cruste scoase și tăiate în cuburi
  • țelină 400g, decojite
  • cress de salată 1/2 punnet
  • arpagic 20g, feliat subțire
  • gălbenușurile de ouă de prepeliță 6

ULEIUL LOVAGE

  • dragoste sau pătrunjel 250g
  • ulei de rapita 375g

MĂRĂ MĂRITĂ

  • otet de vin alb 50g
  • zahăr pudră 100g
  • Mere Granny Smith 2, curățate și tăiate cubulețe

LOVAGE MAYO

  • gălbenuș de ou 1
  • mustar Dijon 40g
  • otet de vin alb 1 lingură
  • ulei de dragoste 140 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Pentru a face uleiul de lovage, spălați-l în apă clocotită timp de 30 de secunde sau până când se înmoaie, puneți-l imediat în apă cu gheață și stoarceți cât mai multă apă posibil. Puneți într-un robot de bucătărie cu uleiul și un vârf de sare și blitz timp de 4 minute la putere maximă, apoi strecurați printr-un strat dublu de muselină.

  • Pasul 2

    Pentru mărul murat, puneți oțetul, zahărul și 150ml apă într-o tigaie, aduceți la fierbere, apoi răcoriți. Odată rece adăugați mărul timp de 10 minute înainte de scurgere.

  • Pasul 3

    Pentru maioneză gălbenușul de ou, muștar, puțină sare și oțet într-un robot de bucătărie, apoi adăugați treptat uleiul de dragoste pentru a face o maioneză. Acoperiți și puneți în frigider.

  • Pasul 4

    Pentru asamblare, încălziți untul limpezit și prăjiți pâinea în el până devine aurie. Se scurge pe hârtie de bucătărie. Rade țelina și stoarce orice lichid în exces din el, apoi amestecă cu 100g de maion și măr. Se împarte între 6 castroane, se ornează cu gălbenuș de ou de prepeliță și crutoane, cress și arpagic.

Informatii nutritionale

  • Kcals 262
  • Gras 16.1g
  • Saturează 5.8g
  • Carbohidrați 25.2g
  • Zaharuri 17g
  • Fibră 2.1g
  • Proteină 3.3g
  • Sare 0,5g
.
#Țelină #muștar #și #dragoste
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *