Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta Terrine de Guineea

Terină de bibilici

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 10
  • Uşor

Această terină de bibilică de la restaurantul Verden din Londra este un aperitiv grozav și are un gust și mai bun făcut cu o zi înainte. Puteți folosi fazani sau alte păsări de vânat pentru acest fel de mâncare, precum și alte fructe precum merișoare uscate sau caise uscate


Încearcă această terină de bibilică, apoi verifică terina noastră cu șuncă, terina de porc, terina vegetariană și mai multe rețete de terine.

Avem, de asemenea, mai multe rețete de bibilici de încercat, inclusiv bibilică friptă, tagine de bibilici și biryani de bibilici.

Ingrediente

  • bibilică 1
  • ulei
  • madeira 50 ml
  • carne de cârnați 400 g
  • ficat de pui 100g, tocat
  • cimbru tocat pentru a face 1 lingura
  • usturoi 2 cuișoare, razuite fin
  • pesmet proaspăt 20 g
  • prune uscate 100g, tocat
  • boabe de ienupăr 3, tocate fin
  • ou 1
  • slănină striată 250 g
  • chutney, murături sau pâine prăjită a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140/gaz 3. Luați piepții de pe pasăre, aruncați pielea și tăiați-i fâșii de 1cm. Scoateți oasele de pe picioare și faceți același lucru (puteți cere măcelarului dvs. să facă acest lucru pentru dvs.).

  • Pasul 2

    Se condimentează carnea și se rumenește peste tot într-o tigaie cu puțin ulei. Se adaugă madeira și se barbote înverșunat câteva minute. Pune-o deoparte.

  • Pasul 3

    Combinați carnea de cârnați, ficatul, cimbrul, usturoiul, pesmetul, prunele uscate, ienupărul și oul. Se amestecă bine și se condimentează. Prăjiți o cantitate mică din acest amestec într-o tigaie și gustați pentru condimente. Ajustați dacă este necesar.

  • Pasul 4

    Tapetați un vas de terină cu slănină striată, fără a lăsa goluri pe bază sau laterale și cu multă proeminență pentru a acoperi blatul.

  • Pasul 5

    Acoperiți baza terinei cu un strat subțire de amestec de cârnați și acoperiți cu fâșii de bibilică. Alternați până când vasul este plin. Îndoiți baconul pentru a sigila partea de sus.

  • Pasul 6

    Acoperiți cu un capac sau folie. Puneți într-o tavă mică de prăjire și turnați apă pentru a ajunge cel puțin la jumătatea părții laterale a formei. Gatiti 1 ora. Împingeți o frigărui în centru – ar trebui să fie fierbinte. Se răcește în baia de apă și apoi se răcește peste noapte.

  • Pasul 7

    Cu o oră înainte de servire, scoateți terina din frigider. Turnați pe o masă de tocat, feliați și serviți cu chutney, murături și pâine prăjită.

Informatii nutritionale

  • Kcals 304
  • Gras 18.7g
  • Saturate 6.4g
  • Carbohidrați 9.3g
  • Fibră 1.1g
  • Proteină 22.7g
  • Sare 1.9g
#Terină #bibilici
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *