Tipul bucătăriei:
Termidor de crab
- servește 4 ca starter
- Uşor
Crab thermidor este un fel de mâncare semnătură Longs Arms. Folosim crabi de cocoș durabili prinși în oală de la o mică cooperativă de pescari din Newlyn numită Dreckly Fish, sprijinindu-ne pescarii de coastă și garantând calitatea și proveniența. (thelongsarms.com)
Ingrediente
- carne de crab brună 100 g
- Brânza Berkswell sau pecorino 50 g, ras
- maioneză 50 g
- gălbenuș de ou 1
- arpagic o grămadă, tocată
- crema dubla 50 ml
- calvados 2 linguri
- mustar integral 1/2 lingura
- carne de crab alb 200 g
A SERVI
- măr 1, tăiate în bucăți fine
- busuioc o mână
- pâine crustă
Metodă
-
Pasul 1
Încinge grătarul. Amestecați crabul maro cu brânza, maiaua, gălbenușul de ou, arpagicul, smântâna, calvados și muștarul. Îndoiți cu grijă carnea de crab alb în amestec și asezonați bine. Împărțiți amestecul între 4 feluri de mâncare individuale, largi, rezistente la căldură și puneți-le sub grătar până când devin maro auriu și clocotesc. Se serveste cu mere si busuioc tocate marunt si se servesc cu crusta de paine.
Informatii nutritionale
- Kcals 337
- Gras 26g
- Saturate 6.6g
- Carbohidrați 1g
- Fibră 0,9g
- Proteină 20.2g
- Sare 1.1g
#Termidor #crab