Tipul bucătăriei:
Tibia de vițel gătită lent a lui Theo Randall cu roșii și cimbru
- serveste 4
- Uşor
Am mâncat prima dată asta într-un restaurant numit Del Belbo da Bardon din nordul Italiei. Este o variantă de osso buco, dar aici tulpinile de vițel sunt servite întregi pentru a fi împărțite. Am băut un Barolo din 1995 și a fost una dintre cele mai bune combinații de mâncare și vin pe care le-am gustat vreodată.
Ingrediente
- tibia de vitel 1 mare, aproximativ 1,5 kg
- țelină 1 cap, feliat gros
- morcovi 2, feliate gros
- ceapa rosie 1, tocat fin
- vin alb 200 ml
- roșii prune tavă de 400 g
- frunze de cimbru decojite și tocate pentru a face 1 linguriță
- lămâie 1, zestă
- usturoi 1 cuișoare, tocat
- pătrunjel 4 linguri, tocate grosier
Metodă
-
Pasul 1
Încinge cuptorul la 160C/ventilator 140C/gaz 3. Condimentează tibia de vițel. Încinge o tavă grea rezistentă la cuptor, adaugă un strop de ulei de măsline și sigilează carnea pe toate părțile. Scoateți din tigaie.
-
Pasul 2
În aceeași tigaie se adaugă țelina, morcovii și ceapa și se prăjesc la foc destul de mare până încep să se înmoaie și să se rumenească. Adăugați vinul, roșiile și cimbrul, aduceți la fiert, apoi puneți carnea de vițel înapoi în tigaie, acoperiți și gătiți la cuptor pentru 2½-3 ore. Întoarceți tibia după 1 oră. Pentru a servi, puneti zeama peste carne de vitel si presarati peste gremolata.
Informatii nutritionale
- Kcals 238
- Carbohidrați 12.1g
- Proteină 33.9g
- Gras 4.6g
- Sare 0,66g
- Saturate 1.5g
- Fibră 3.2g