Skip to content

Tipul bucătăriei:

Tocană de vită și Guinness

Tocană de vită și Guinness

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Prânzul de duminică este ușor cu această tocană de vită și Guinness. Această oală într-o singură oală are ca rezultat o carne care se topește fragedă – doar puțină pregătire și o gătire lungă și lentă pentru un răsfăț profund și bogat de weekend. Plus instrucțiuni despre cum să faci acest lucru într-un aragaz lent.


Încercați această tocană de vită și Guinness, apoi verificați tocana noastră de vită și bere, tocană de vită și vin roșu, tocană de vită la gătirea lentă și rețete mai reconfortante de tocană.

Ingrediente

  • ceapa 2 mari, tăiate cubulețe
  • cimbru câteva crengute
  • usturoi 1 cuișoare, zdrobit
  • ulei de masline
  • la fiert carne de vită (cum ar fi mandrină, tăiată în bucăți
  • făină simplă 6 linguri, bine asezonate
  • Guinness 500 ml
  • supa de vita 250 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Fierbeti ceapa, cimbrul si usturoiul cu putin ulei de masline intr-o caserola mare pana ce ceapa se inmoaie si devine translucida. Pudrați friptura de fiert în făina asezonată și rumeniți-o într-o tigaie încinsă cu puțin ulei.

  • Pasul 2

    Când carnea de vită are o culoare bună, uniformă, se adaugă în tigaia cu ceapa și se toarnă Guinness. Completați cu bulion pentru a acoperi doar carnea de vită.

  • Pasul 3

    Acoperiți și fierbeți la foc foarte mic sau transferați la cuptorul 150C/ventilator 130C/gaz 3 timp de 2-3 ore până când carnea de vită se topește fragedă (verificați după 2 ore). Se condimentează și se servește cu piure.

  • Pasul 4

    A FACE ÎN OARĂ LENT. . .

    Aruncați friptura la fiert în făina condimentată. Încinge puțin ulei într-o tigaie mare antiaderentă și prăjește carnea de vită în reprize până capătă o culoare bună pe toate părțile. Transferați în aragazul lent când s-au rumenit. Adăugați Guinness în tigaie și lăsați-l să facă bule. Răzuiți orice bucăți caramelizate de pe fundul cratiței, apoi turnați întregul lot deasupra cărnii de vită.

    Adăugați restul ingredientelor, CU EXCEPȚIA bulionului de vită (nu veți avea nevoie de el, deoarece acest lucru va face vasul finit prea lichid).

    Se amestecă totul apoi se fierbe la foc mic timp de 6 ore până când carnea este fragedă.

#Tocană #vită #și #Guinness
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *