Tipul bucătăriei:
Toti de cartofi, ou prajit, avocado condimentat si sos iute
- servește 4 ca gustare
- Uşor
Urmăriți acest fel de mâncare pentru brunch epic. Toti de cartofi sau tater tots sunt cilindri mici din cartofi rasi si prajiti. Există un milion de moduri de a face sos iute și la fel de multe păreri despre gustul acestuia
Ingrediente
- cartofi făinoase 3 mari
- ulei pentru prăjire adâncă
- ouă 4, a servi
Avocado Condimentat
- avocado 1 copt, decojit, sâmbure și tăiat în cuburi de 1 cm
- coriandru tocat pentru a face 1 lingura
- lămâie verde ½, cu coaja si zeama
- ardei iute roșu ½, tocat fin
SOS IUTE
- ceapă 1 mare, tocat fin
- usturoi 2 cuișoare, tăiate mărunt
- ulei de masline
- sos de chili 8 linguri
- piure de tomate 80 g
- sos Worcestershire (sau opțiune vegetariană) 1 lingură
- otet de vin rosu 4 linguri
- Sirop din esență de arțar 4 linguri
- Sos Tabasco 1½ linguriță
- oregano uscat 1 lingura
- fulgi de chilli ½ linguriță
- pasta de chipotle 1 lingura
Metodă
-
Pasul 1
Aduceți cartofii (necurățați) la fiert în apă cu sare. Se fierbe timp de 15-20 de minute, până când este pe jumătate fiert, astfel încât un cuțit intră, dar se simte rezistență în centru. Se scurge, se usucă și se răcește. Când se răcește suficient pentru a fi manevrat, curățați și dați pe răzătoare într-un bol, asezonați și amestecați bine. Rulați în cilindri mici, de aproximativ 3 cm lungime și 2 cm lățime (folosește mâinile umede dacă amestecul devine puțin lipicios). Se lasa deoparte pana este gata de servire.
-
Pasul 2
Pentru a face sosul iute, prăjiți ceapa și usturoiul în 1 lingură de ulei la foc mediu, până se înmoaie. Adăugați toate celelalte ingrediente plus 200 ml apă, reduceți focul la fiert și gătiți timp de 30 de minute până când capătă consistența de ketchup. Se toarnă amestecul printr-o sită și se lasă să se răcească.
-
Pasul 3
Pentru a face avocado, amestecați toate ingredientele, adăugând mai mult ardei iute dacă doriți să fie mai picant. Dacă devine puțin moale, e în regulă. Păstrați la frigider, cu folie alimentară lipită de avocado pentru a nu se decolora, până când este gata de utilizare.
-
Pasul 4
Încinge o friteuză sau o tigaie cu ulei nu mai mult de 1/3 plină la 180C, sau până când un cub de pâine se rumenește în 30 de secunde. Gatiti cartofii in loturi, timp de 3-4 minute, pana devin maro auriu si crocant, asezonati cu sare. Intre timp prajiti 4 oua dupa bunul plac.
-
Pasul 5
Pune pe o farfurie ouale, cartofii de cartofi, o lingura buna de avocado si adauga cateva stropi de sos iute.
Informatii nutritionale
- Kcals 567
- Gras 27.3g
- Saturate 5.1g
- Carbohidrați 59,8g
- Fibră 7.7g
- Proteină 16.5g
- Sare 2.7g