Skip to content

Tipul bucătăriei:

Reteta de miel fiert incet cu mazare, fasole si menta

Umăr de miel de primăvară gătit lent, mazăre, fasole și mentă

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 6
  • Uşor

Vrei să impresionezi familia duminica aceasta? Gătiți acest fel de mâncare clasic și ușor de la restaurantul Noble Rot pentru o friptură de vară


Ingrediente

  • umăr de miel 1 (aproximativ 2 kg)
  • ulei de masline 50 ml
  • unt 100 g
  • ceapa 4, feliate subțire
  • usturoi 8 cuișoare, zdrobite
  • otet de vin rosu 70 ml
  • vin alb sec 300 ml
  • supa ușor de pui 300 ml
  • rozmarin 2 crengute
  • foi de dafin 2
  • mazăre 200 g, proaspăt păstăiată
  • fasole lată 200 g, cu două păstăi
  • Jersey Royals 400 g, fierte (fierbe pana trece usor un cutit)
  • mentă un buchet mic, frunze culese si tocate pentru a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Încinge cuptorul la 140°C/ventilator 120°C/gaz 1. Pune o tavă mare cu bază grea la foc mediu. Adăugați uleiul de măsline și untul apoi puneți mielul în tavă și rumeniți foarte bine carnea pe toate părțile (puteți face acest lucru într-o tigaie mare dacă tava nu se încălzește pe plită). Este important ca mielul să capete o culoare bună, acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 10 minute. Scoateți și lăsați deoparte.

  • Pasul 2

    Nu turnați grăsimea sau sucurile. Reduceți focul la mic și adăugați ceapa și usturoiul în tava sau tigaie. Se prăjesc ușor timp de 10 minute, amestecând din când în când, până devin moi și aurii.

  • Pasul 3

    Dați focul la mare și deglazează tigaia cu oțetul de vin roșu și vinul alb, răzuind tigaia pentru a elibera tot ce se lipește pe fund. Lichidul ar trebui să bule și să se reducă puțin. Continuați să amestecați ceapa înmuiată și usturoiul pe măsură ce lichidul se reduce.

  • Pasul 4

    Se toarnă bulionul, se adaugă rozmarinul și foile de dafin și se lasă la fiert. Adăugați mielul înapoi în tavă (sau transferați sosul și mielul într-o tavă de friptură), asezonați bine cu sare și piper, acoperiți strâns cu folie și gătiți pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 4-5 ore, ungând des. Nu lăsați vasul să se usuce, adăugați un strop de apă dacă este necesar.

  • Pasul 5

    Cand mielul este fraged, iar carnea se smulge usor de os, dam cuptorul pana la 180C/ventilator 160C/gaz 4, scoatem folia si punem mielul la cuptor si mai gatim inca 15 minute. Adăugați mazărea, fasolea și Jersey Royals în tava de prăjire pentru ultimele 5 minute sau până când legumele verzi sunt fragede și pielea mielului este crocantă. Scoateți din cuptor. Gustați și ajustați condimentele. Se lasa la racit pana se incalzeste, apoi se serveste. Carnea trebuie să fie atât de fragedă încât să se desprindă de os. Se presară cu mentă tocată.

Informatii nutritionale

  • Kcals 925
  • Gras 62.4g
  • Saturate 28.6g
  • Carbohidrați 25.6g
  • Zaharuri 9.3g
  • Fibră 8.6g
  • Proteină 51.9g
  • Sare 0,8g
.
#Umăr #miel #primăvară #gătit #lent #mazăre #fasole #și #mentă
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *