Skip to content

Tipul bucătăriei:

Vindaloo obraz de porc

Vindaloo obraz de porc

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 4
  • Puțin efort

Această rețetă are mult chilli pentru că este un fel de mâncare tradițional iute și acru. Dacă nu vă plac curryul fierbinte, folosiți mai puțin ardei iute.


Ingrediente

  • obraz sau pulpă de porc tăiate 600 g, tăiate în bucăți de 2 cm
  • ulei vegetal 120 ml
  • ceapa 3 mici, tocate mărunt
  • supă de pui 250 ml
  • ardei iute roșu uscat (optional)

marinata

  • otet de vin alb 100 ml
  • boabe de piper negru 6-8
  • zahăr 1 lingura
  • ghimbir ras fin pentru a face 1 lingura
  • usturoi zdrobit pentru a face 1 lingurita (aproximativ 3 cuisoare)

pastă

  • cardamom verde păstăi 4
  • cuișoare 4
  • seminte de coriandru 1 lingura
  • semințe de chimen 1 lingura
  • ardei iute roșu întreg 4-8, tocate grosier
  • curcumă 1 lingura
  • otet din malt2 linguri

Metodă

  • Pasul 1

    Amestecați ingredientele pentru marinată, apoi amestecați cu carnea și lăsați-l la rece timp de 4 ore. Pentru a face pasta, pisați condimentele întregi, apoi le amestecați într-un blender cu ardei iute, turmeric și oțet. Se încălzește uleiul într-o tigaie grea, se adaugă carnea marinată (eliminând boabele de piper) și se prăjește până se rumenește ușor.

  • Pasul 2

    Scoateți carnea, adăugați ceapa în tigaie și gătiți până devine auriu.

  • Pasul 3

    Pune carnea înapoi în tigaie și gătește timp de 5 minute. Adăugați pasta de condimente și gătiți încă 5 minute. Adăugați bulionul și chilli uscat (dacă este folosit) reduceți la fiert. Acoperiți și gătiți până când carnea este complet fragedă, aproximativ 2-2½ ore.

Informatii nutritionale

  • Kcals 479
  • Gras 37g
  • Carbohidrați 5.8g
  • Fibră 1.3g
  • Proteină 30.8g
  • Sare 0,3g
#Vindaloo #obraz #porc
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *