Tipul bucătăriei:
Vindaloo obraz de porc
- serveste 4
- Puțin efort
Această rețetă are mult chilli pentru că este un fel de mâncare tradițional iute și acru. Dacă nu vă plac curryul fierbinte, folosiți mai puțin ardei iute.
Ingrediente
- obraz sau pulpă de porc tăiate 600 g, tăiate în bucăți de 2 cm
- ulei vegetal 120 ml
- ceapa 3 mici, tocate mărunt
- supă de pui 250 ml
- ardei iute roșu uscat (optional)
marinata
- otet de vin alb 100 ml
- boabe de piper negru 6-8
- zahăr 1 lingura
- ghimbir ras fin pentru a face 1 lingura
- usturoi zdrobit pentru a face 1 lingurita (aproximativ 3 cuisoare)
pastă
- cardamom verde păstăi 4
- cuișoare 4
- seminte de coriandru 1 lingura
- semințe de chimen 1 lingura
- ardei iute roșu întreg 4-8, tocate grosier
- curcumă 1 lingura
- otet din malt2 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Amestecați ingredientele pentru marinată, apoi amestecați cu carnea și lăsați-l la rece timp de 4 ore. Pentru a face pasta, pisați condimentele întregi, apoi le amestecați într-un blender cu ardei iute, turmeric și oțet. Se încălzește uleiul într-o tigaie grea, se adaugă carnea marinată (eliminând boabele de piper) și se prăjește până se rumenește ușor.
-
Pasul 2
Scoateți carnea, adăugați ceapa în tigaie și gătiți până devine auriu.
-
Pasul 3
Pune carnea înapoi în tigaie și gătește timp de 5 minute. Adăugați pasta de condimente și gătiți încă 5 minute. Adăugați bulionul și chilli uscat (dacă este folosit) reduceți la fiert. Acoperiți și gătiți până când carnea este complet fragedă, aproximativ 2-2½ ore.
Informatii nutritionale
- Kcals 479
- Gras 37g
- Carbohidrați 5.8g
- Fibră 1.3g
- Proteină 30.8g
- Sare 0,3g