Tipul bucătăriei:
White City cartofi dulci
- face 8
- Uşor
Această rețetă – inspirată din bucătăria din Tel Aviv – ridică umilul cartof dulce în ceva rafinat
Această rețetă de cartofi dulci coapte provine de la bucătarul-șef John Gregory-Smith. El spune … „Tel Aviv face unele dintre cele mai bune alimente vegetariene din lume și acesta este un exemplu perfect al modului în care un ingredient simplu, cum ar fi un cartof dulce, poate fi ridicat în ceva rafinat”.
Ingrediente
- cartofi dulci 8 mediu
- ulei de masline 4 linguri
- unt 100g
- fulgi de ardei aleppo 2 lingurițe (vezi mai jos notele bucătarului)
- smantana 250g
- miez de fistic 40g, spulberat în moloz
- semințe de rodie 40g
Metodă
-
Pasul 1
Încălziți cuptorul la 220C / ventilator 200C / gaz 7. Puneți cartofii dulci într-o formă de copt și stropiți peste ulei. Adăugați un praf bun de sare și amestecați împreună. Se prăjește timp de 35-40 de minute sau până când se înmoaie la mijloc.
-
Pasul 2
Între timp, topește untul într-o tigaie la foc mic. Adăugați fulgii de ardei aleppo și un praf bun de sare. Se ia de pe foc și se lasă la infuzat un minut.
-
Pasul 3
Transferați cartofii fierți într-un vas de servit. Feliați-le și deschideți-le puțin. Stropiți peste untul de ardei aleppo și adăugați câte o cană bună de smântână. Se împrăștie peste fistic și semințe de rodie, se toarnă peste mai mult de unt și se introduce.
Informatii nutritionale
- Kcals 380
- Gras 24.9g
- Saturează 11.8g
- Carbohidrați 32.2g
- Zaharuri 17.6g
- Fibră 5.8g
- Proteină 3.9g
- Sare 0,4g