Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Yassa de pui

Yassa de pui

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul
  • servește 4 persoane
  • Uşor

Yassa este unul dintre preparatele preferate din Senegal și unul dintre mulțumitorii de la Little Baobab, un restaurant pop-up londonez care sărbătorește mâncarea și muzica din Senegal


Încercați rețeta yassa de pui a lui Khadim Mbamba, apoi ascultați podcastul său despre mâncarea senegaleză.

Khadim spune: „Dacă mama mea ar vrea să fac ceva, ea mi-ar spune că va face yassa de pui și aș face tot ce a vrut! Gătind-o acum îmi amintește de Senegal și de mama și surorile mele. Sfatul meu este să pun mereu multă dragoste atunci când gătești și se va arăta în felul de mâncare finit. Mâncarea provine din sudul Senegalului, în regiunea Casamance, de unde provine poporul Diola, și este acum populară în toată Africa de Vest. ”

Khadim este proprietarul și bucătarul șef al Little Baobab, un restaurant pop-up care sărbătorește mâncarea și muzica senegaleză la întrunirile lunare din Londra. Urmăriți-l pe Instagram @littlebaobabuk

Ingrediente

  • ceapa 4 medii, 2 tocate grosier, 2 felii subțiri
  • usturoi 4 cuișoare, curățate
  • ceapa de primăvară 1, tocat aproximativ
  • piper verde ½, tocată aproximativ
  • ghimbir 15g, tocate aproximativ
  • Răceală de capotă scoțiană 1, însămânțat și tocat
  • patrunjel cu frunze plate o mână
  • lămâi 2, suc
  • mustar Dijon 1 lingură
  • pulpe de pui întregi (pielea pe) 4, tăiat
  • ulei vegetal 3 linguri
  • otet de vin rosu 2 linguri
  • frunza de dafin 1
  • măsline verzi (opțional)
  • orez simplu, cuscus sau vermicelli a servi

Metodă

  • Pasul 1

    Într-un procesor de alimente, amestecați împreună ceapa tocată aproximativ, usturoiul, ceapa de primăvară, piperul, ghimbirul, ardeiul iute, pătrunjelul și un praf bun de sare. Adăugați sucul unei lămâi și muștar și blitz din nou.

  • Pasul 2

    Puneți marinada într-un castron cu pulpele de pui și ceapa tăiată subțire, aruncați și lăsați la marinat cel puțin câteva ore (sau peste noapte, dacă doriți).

  • Pasul 3

    Încălziți cuptorul la 200 ° C / ventilator 180 ° C / gaz 6. Scoateți puiul din marinată, îndepărtați orice exces, puneți-l pe o tavă de copt și prăjiți-l 45 minute sau până când este auriu și fierte.

  • Pasul 4

    În timp ce gătiți puiul, încălziți uleiul într-o tigaie mare, mare, la foc mare, apoi amestecați marinada și ceapa. Adăugați oțetul, dafinul și puțină sare și piper și gătiți la foc mediu-mare timp de 35-40 de minute, amestecând regulat sau până când ceapa este gătită, topită și caramelizată. Se amestecă restul de suc de lămâie.

  • Pasul 5

    Adăugați puiul prăjit și măslinele (dacă utilizați) în tigaie, acoperiți și gătiți timp de 5 minute la foc mic pentru a lăsa aromele să se combine. Presărați un pic de pătrunjel în plus, dacă doriți, și serviți cu orez, cuscus sau vermicelli.

Informatii nutritionale

  • Kcals 385
  • Gras 25.5g
  • Saturează 5.1g
  • Carbohidrați 13.9g
  • Zaharuri 10.3g
  • Fibră 4.1g
  • Proteină 23g
  • Sare 1.2g
.
#Yassa #pui
Gătit cu drag de pe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Redimensionarea fontului
Contrast