Skip to content

Tipul bucătăriei:

Un amaretto acru într-un pahar acoperit cu o cireșă, cu un șervețel în lateral

Amaretto acru

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • serveste 1
  • Uşor

Un cocktail impresionant la cină, această băutură drăguță este acoperită cu albuș de ou crem și o cireșă maraschino


Amestecă un cocktail amaretto sour, apoi încearcă whisky sour, pisco sour, Tom Collins și mai multe cocktail sour. De asemenea, consultați mai multe dintre rețetele noastre ușoare de cocktailuri.


Experta noastră în băuturi, Hannah Guinness, împărtășește sfaturile ei de la barul de acasă pentru a vă ajuta să vă duceți amaretto sour la următorul nivel.

Ce este un amaretto sour?

Acest cocktail acru clasic, preparat folosind lichiorul italian amaretto cu aromă de migdale, a apărut în anii 1970 și a fost deosebit de popular în epoca disco. Cu nuci, rotunjite si usor tarta, este o optiune buna pentru cei care isi prefera acrisul pe partea mai dulce.

Ingrediente amaretto acre

Utilizați suc proaspăt de lămâie pentru a echilibra dulceața băuturii. Un strop de bourbon nu ar fi greșit dacă ai dori un pic mai multă coloană vertebrală pentru băutură.

Hackuri de bar

Agitați bine cocktailul pentru a asigura băuturii o senzație de gură netedă și cremoasă. Utilizați un pahar sau un pahar de modă veche.

Amaretto acru vegan

Pentru a face această rețetă vegană, schimbați albușul cu 1 lingură de aquafaba.

Ingrediente

  • amaretto 50 ml
  • suc de lămâie 25 ml
  • sirop dintr-un borcan de cirese maraschino 1 linguriță, plus cireșe din borcan pentru ornat
  • albus de ou 1 lingură, (înghețați restul de albuș pentru a fi folosit în bezele sau alte rețete)

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți amaretto, sucul de lămâie, siropul de cireșe și albușul de ou într-un shaker de cocktail umplut cu gheață și agitați foarte bine până când exteriorul shakerului este rece.

  • Pasul 2

    Strecoară cocktailul într-un pahar de modă veche. Puneți câteva cireșe maraschino într-o frigărui de cocktail și folosiți-o pentru a orna paharul.

#Amaretto #acru
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *