Tipul bucătăriei:
Ardei iute de guava
- face 1
- Uşor
Recreați această rețetă indo-chineză de la cafeneaua elegantă inspirată de Soho, Kolkata, Fatt Pundit. Un acru sofisticat, acest tipple profită la maximum de guava proaspătă
Încercați acest cocktail de guava de la Fatt Pundit și combinați-l cu rețeta crocantă de okra a restaurantului.
Ingrediente
- guava 25g, feliat sau folosiți piure de guava Boiron, 25ml
- tequila (folosim Calle 23) 50 ml
- sirop de agave 15 ml
- lămâie verde 1, suc pentru a face 25ml, plus pene suplimentare pentru garnitură
- suc de guava 25 ml
- praf de ardei iute un ciupit, plus extra pentru jantă
- Sare roz Himalaya sau fulgi de sare de mare un ciupit, plus extra pentru jantă
Metodă
-
Pasul 1
Puneți guava feliată într-un agitator de cocktail și amestecați ușor cu un nămol. Adăugați tequila, siropul de agave, sucul de lămâie, sucul de guava, pudra de ardei iute și sarea.
-
Pasul 2
Umpleți un agitator cu gheață. Puneți un pahar de amestec peste agitatorul de cocktail, țineți-l ferm și agitați înainte și înapoi de 10-15 ori.
-
Pasul 3
Se amestecă împreună câteva vârfuri de praf de ardei iute și sare pe o farfurie.
-
Pasul 4
Rulați o pană de tei în jurul marginii unui pahar de piatră și înmuiați paharul în amestecul de ardei iute (bordurați doar jumătate din pahar dacă nu doriți să fie prea picant). Strecurați cocktailul în paharul de piatră căptușit, umplut cu gheață.