Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Un pahar de cafea cu nervuri cu cremă albă deasupra, ornat cu două boabe de cafea lângă un bol de lemn cu boabe de cafea

Cafea Calypso

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 1
  • Uşor

Cafeaua tare este completată cu lichior de cafea și rom înainte de a fi acoperită cu un strat alb de smântână de zăpadă. Este grozav pentru sezonul sărbătorilor și este ușor de pregătit acasă


Căutați o rețetă de cafea calypso? Încercați ghidul pas cu pas al expertei baristei Celeste Wong, apoi verificați rețetele ei de cafea dalgona și cafea Baileys.

Celeste spune: „Cafea Calypso nu este atât de comună, dar este delicioasă. Este făcut cu rom, lichior de cafea, cafea și smântână pentru turnare stratificate deasupra – și nu arată prea diferit de o cafea irlandeză. Uneori poate fi făcut cu lichioruri de cremă, cum ar fi crème de cacao – este important de reținut că acestea sunt făcute cu mai mult zahăr, deci au consistență puțin mai groasă, dar nu conțin smântână, spre deosebire de smântâna irlandeză. Prin urmare, culoarea cafelei ar trebui să pară în continuare închisă, cu crema formând un strat distinct și dramatic.”

Vedeți selecția noastră cu cele mai bune lichioruri de cafea pe care să le folosiți în această rețetă.

Ingrediente

  • cafea tare fierbinte filtrată 150 ml
  • lichior de cafea 30 ml
  • rom 30 ml
  • sirop simplu (sau 1 lingura de zahar brun moale) 10 ml (optional)
  • smântână groasă de turnat 30 ml
  • boabe de cafea 2, pentru a ornat (alternativ, ornat cu ciocolată rasă)

Metodă

  • Pasul 1

    Turnați cafeaua fierbinte filtrată într-o ceașcă sau un pahar. Adăugați lichior de cafea, rom și sirop simplu daca se foloseste (sau zahar si se amesteca pana se dizolva).

  • Pasul 2

    Cu dosul unei linguri, decantați cu grijă crema pe suprafața băuturii. Se ornează cu două boabe de cafea sau o răzătoare de ciocolată.

#Cafea #Calypso
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *