Skip to content

Fara gluten

Tipul bucătăriei:

Două căni de sticlă de cafea, acoperite cu frișcă și sos de caramel, cu un ulcior alb mic de caramel

Cafea cu gheata caramel

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 1
  • Uşor

Urmați ghidul pas cu pas al expertului barista Celeste Wong pentru a face versiunea perfectă a acestei cafele cu gheață dulci și decadente cu sos de caramel


Cauți o rețetă de latte cu caramel cu gheață? Încercați rețeta expertei baristei Celeste Wong, apoi verificați latte-ul ei cu turtă dulce și cafeaua noastră clasică cu gheață.

Celeste spune: „Cafea cu gheață este o băutură atât de răcoritoare și este foarte ușor de făcut acasă. Se face și mai plăcut cu niște caramel. Există câteva moduri diferite de a-ți face cafeaua înghețată. Puteți fie să răciți espresso-ul cu gheață; faceți o cafea filtrată foarte tare și așteptați să se răcească; folosește cafea instant (încearcă aici cafeaua instant preferată); preparați cafea rece peste noapte cu apă rece sau cumpărați ceva rece de la supermarket.

Mie personal îmi place să folosesc un sos caramel pentru că îmi place să-l văd căptușit pe pahar. Dar un sirop de caramel este, de asemenea, grozav de folosit – îl puteți obține de la supermarketul local sau există o mulțime de opțiuni online. Conserve de caramel Carnation este bun de folosit pentru că este ușor de găsit și are un gust bun, și sunt disponibile și sosuri de caramel vegane, făcute cu nucă de cocos. Doar asigurați-vă că îl încălziți ușor în cuptorul cu microunde pentru a-l slăbi, astfel încât să poată fi turnat.”

Prepară-ți espressoul folosind alegerea celor mai bune de la Celeste capsule de cafea compostabile și reutilizabile. De asemenea, am încercat și testat cele mai bune aparate de cafeaincluzând cele mai bune mașini de bean-to-cup, cele mai bune aparate de cafea cu capsule și cele mai bune espressoare.

Ingrediente

  • sos de caramel 1-2 linguri, sau 25 ml sirop de caramel, plus suplimentar pentru servire
  • gheaţă mână mare
  • espresso dublu 60 ml sau 150 ml de cafea rece tare sau filtru rece
  • lapte 180 ml
  • frisca (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Stropiți sau tapetați paharul de 250-300 ml cu niște caramel. Adaugati gheata, apoi adaugati espresso-ul (facut cu un espressor, vezi mai sus) sau infuzatul rece.

  • Pasul 2

    Umpleți paharul cu lapte rece sau lapte alternativ la alegere lăsând aproximativ 1-2 cm spațiu în partea de sus. Adăugați frișcă și mai stropiți deasupra niște caramel.

Informatii nutritionale

  • Kcals 229
  • Gras 12g
  • Saturate 7.5g
  • Carbohidrați 23.8g
  • Zaharuri 22.8g
  • Proteină 6.4g
  • Sare 0,79g
#Cafea #gheata #caramel
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *