Tipul bucătăriei:
cafea Dalgona
- face 1
- Uşor
Urmați ghidul pas cu pas al expertului barista Celeste Wong pentru a face versiunea perfectă a acestei cafele bătute la modă și indulgent
Cauți o rețetă de cafea Dalgona? Încercați ghidul pas cu pas al expertei baristei Celeste Wong, apoi verificați cafeaua Calypso, latte-ul din turtă dulce și cafeaua Baileys.
Celeste spune: „Cafea Dalgona a devenit nebunia TikTok a anului 2020. Este o rețetă foarte ușoară care folosește părți egale de cafea instant, (încearcă aici cafeaua instant preferată) zahăr, apă fierbinte și lapte.
Cafeaua și zahărul sunt amestecate cu apă fierbinte pentru a forma o cafea bătută intens aromată, dar aerată, care se poate forma într-un vârf. Băutura ta ar putea fi fierbinte, dar folosirea laptelui cu gheață pare să funcționeze mai bine, deoarece poți vedea și un strat distinct între lapte și cafeaua bătută. Uneori s-ar putea să îl vedeți denumit „cafea bătută, „cafea spumoasă” sau „cafea pufoasă”.
Folosirea unei teluri electrice sau a unui batator de oua sau chiar a laptelui te va economisi timp. Zahărul din amestec este cel care îi conferă rigiditatea. Am încercat să folosesc puțin mai puțin zahăr, dar amestecul nu va fi la fel de tare. Așa că ține cont de asta dacă vrei să scazi zahărul.
Ingrediente
- cafea instant 2 linguri
- zahar granulat 2 linguri
- apă clocotită 2 linguri
- gheaţă
- lapte sau alternativă a laptelui 200-250 ml
Metodă
-
Pasul 1
Combinați granulele de cafea instant, zahărul și apa clocotită într-un castron. Amestecați cu un amestec de lapte, un batător de ouă sau un tel timp de aproximativ 1 minut. Pune gheață în pahar și adaugă lapte. Adăugați cafeaua bătută deasupra laptelui.
-
Pasul 2
Dacă cafeaua este bună și tare, o puteți adăuga în lapte într-o mișcare învolburată pentru a obține un vârf de înghețată plăcut.
Informatii nutritionale
- Kcals 259
- Gras 3.4g
- Saturate 2.1g
- Carbohidrați 49.2g
- Zaharuri 49g
- Proteină 8g
- Sare 0,23g