Tipul bucătăriei:
cafea irlandeza
- serveste 1
- Uşor
Încercați să experimentați cu această cafea decadentă și băutură, folosind diferite băuturi spirtoase precum bourbon, coniac, rom negru sau amaretto. Este o modalitate grozavă de a încheia o cină sau poate fi încorporată și în deserturi
Încercați această rețetă de cafea irlandeză, apoi verificați cafeaua Baileys, prăjitura de cafea irlandeză, affogato de cafea irlandeză și mai multe rețete de cafea.
Ingrediente
- Whisky irlandez (sau folosiți un amestec de scotch) 50 ml
- zahar brun 2 lingurite
- cafea neagră proaspăt preparată 150-200 ml
- crema dubla 50-100ml, răcit
- nucşoară un grătar generos
Metodă
-
Pasul 1
Umpleți un pahar termorezistent cu apă fierbinte și clătiți. Turnați whisky-ul în pahar împreună cu zahărul și amestecați până când zahărul s-a dizolvat. Adăugați cafeaua și amestecați.
-
Pasul 2
Bateți ușor smântâna până se îngroașă ușor, apoi turnați foarte încet crema peste dosul unei lingurițe în pahar, astfel încât să plutească deasupra cafelei într-un strat. Deasupra se rade putina nucsoara si se serveste.