Tipul bucătăriei:
Chai latte
- serveste 6
- Uşor
Infuzați ceai negru și lapte de migdale cu mirodenii parfumate pentru o întorsătură fără lactate în această băutură de inspirație indiană
Bucurați-vă de o ceașcă de chai latte parfumat, apoi verificați ciocolata fierbinte fierbinte, ciocolată de ouă, vegan negru rusesc și alte cocktail-uri de Crăciun.
Pentru mai multe băuturi pe bază de șez, încercați Chai latte cu gheață cu alune și Chai White Russian. Sau încercați ceva diferit cu latte-ul nostru vibrant cu turmeric.
Ingrediente
- bete de scortisoara 2
- boabe întregi de piper negru 8
- anason stelat 1
- cuișoare 3
- ghimbir o bucată de mărimea degetului mare, feliată
- pliculete de ceai negru 3-4
- migdale sau alt lapte vegetal 500 ml
- Sirop din esență de arțar 2-3 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Prăjiți mirodeniile într-o tigaie uscată până când sunt parfumate. Adăugați 500 ml de apă și ghimbir și fierbeți ușor timp de 5 minute. Se ia de pe foc si se adauga pliculetele de ceai. Înmuiați timp de 10 minute, apoi strecurați pliculețele de ceai și condimentele.
-
Pasul 2
Încingeți ușor laptele cu siropul de arțar (pentru a face laptele spumos, amestecați mai întâi laptele într-un blender înainte de încălzire). Împărțiți ceaiul între căni, apoi adăugați laptele, acoperind cu puțină spumă.