Tipul bucătăriei:
Ciocolată fierbinte fumurie, fierbinte
- servește 6-8
- Uşor
Cum faceți o cană de ciocolată caldă de casă și mai bine? Adăugați băutură, desigur! Mezcal sau whisky scotch foarte turbos oferă o lovitură de bun venit și există și chilli acolo pentru un pic de căldură
Încercați această rețetă plină de ciocolată fierbinte, apoi verificați ciocolata noastră caldă de lux și mai multe cocktailuri de iarnă.
Ingrediente
- pudră de cacao 4 linguri
- tot laptele 1 litru
- chilli sau pudră de cayenne o ciupitură (adăugați un pic suplimentar dacă vă place picant)
- scorțișoară măcinată un ciupitor generos
- zahăr pudră 3 linguri
- cremă unică 100 ml
- ciocolata neagra 100g, tocat
- mezcal extra-fumos sau whisky scotch foarte turbos 4-6 linguri
Metodă
-
Pasul 1
Puneți cacao într-un ulcior și amestecați doar lapte suficient pentru a face o pastă. Puneți restul de lapte într-o tigaie și încălziți până la foc mic. Adăugați pudra de chilli și scorțișoară.
-
Pasul 2
Bateți laptele fierbinte în pasta de cacao până se omogenizează, apoi turnați-l înapoi în tigaie. Adăugați zahărul, smântâna și ciocolata și încălziți ușor, amestecând, până se combină. Se amestecă mezcalul sau whisky-ul și se servește în căni.