Skip to content

Tipul bucătăriei:

O cană de piatră albă umplută cu cafea, pe o placă rotundă de lemn cu un fundal de ardezie închisă

Cum se face un alb plat

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 1
  • Uşor

Urmați ghidul pas cu pas al expertului barista Celeste Wong pentru a face versiunea perfectă a acestei populare cafele antipode


Vrei să știi cum să faci un alb plat? Încercați ghidul pas cu pas al expertului barista Celeste Wong, apoi consultați ghidul ei despre cum să faceți un cappuccino și macchiato.

Celeste spune: „Mulți ar susține că albul plat este originar din Australia sau Noua Zeelandă, dar, în calitate de kiwi, sunt părtinitoare în privința acestui argument – ​​știu că provine doar din Noua Zeelandă! Ceea ce face un alb plat este cafeaua tare (un espresso dublu) și laptele încălzit, texturat, care este mai puțin spumos decât este într-un cappuccino sau latte. Blatul cafelei este „plat” (de unde și numele), dar are totuși o textură plăcută, netedă.’

Preparați-vă espresso pentru această cafea folosind alegerea celor mai bune de la Celeste capsule de cafea compostabile și reutilizabile. De asemenea, am încercat și testat cele mai bune aparate de cafeaincluzând cele mai bune mașini de bean-to-cup, aparate de cafea cu capsule și aparate espresso.

Ingrediente

  • espresso 60 ml
  • lapte 100-130 ml

Metodă

  • Pasul 1

    Preparați espressoul într-o ceașcă termorezistentă de 150-170 ml folosind un espressor. Dacă nu ai un espressor, poți folosi păstăi compostabile, o cafea foarte puternică pe plită sau cafea instant concentrată care are consistența sosului umed.

  • Pasul 2

    Apoi, fierbeți laptele la abur. Dacă utilizați o baghetă de abur pentru espressor, țineți bagheta la cel puțin 1-2 cm sub suprafață, asigurându-vă că nu lăsați aer rece să intre. Nu ar trebui să scoată zgomote de șuierat sau să scuipe picături de lapte nicăieri. Încercați să utilizați jeturi de abur pentru a învârti laptele într-o mișcare asemănătoare unui vârtej. Dacă aveți un atașament separat pentru aburi pe o mașină de fasole la ceașcă, gătiți laptele separat într-o cană de argint pentru turnare. Puteti folosi un spumant electric de lapte (incalziti laptele in cuptorul cu microunde sau pe plita, avand grija sa nu fiarba). Sau, turnați laptele cald într-o presă franceză, apoi aruncați cu grijă filtrul în sus și în jos pentru a împinge aerul și a crea spumă. Dacă vi se pare că laptele este prea spumos, puteți răzui blatul excesiv de spumos cu o lingură pentru a dezvălui un lapte mai fin.

  • Pasul 3

    Turnați laptele în espresso, începând de la mijloc. Pe măsură ce înclinați baza ulciorului în sus, începeți să o mișcați înainte și înapoi pentru a face un model deasupra espressoului. Sau, pentru a crea o formă simplă de inimă, continuați să turnați și să împingeți laptele, înclinând baza vasului în sus, apoi restricționați laptele trăgând duza în sus chiar în ultima secundă. Laptele tău ar trebui să fie bine texturat, neted și nu prea gros.

Informatii nutritionale

  • Kcals 57
  • Gras 2.0g
  • Saturate 1.2g
  • Carbohidrați 5.9g
  • Zaharuri 4.9g
  • Proteină 3.8g
  • Sare 0,1g
#Cum #face #alb #plat
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *