Skip to content

Tipul bucătăriei:

Două cești albe de cappuccino cu praf de ciocolată și o farfurie cu cornuri

Cum se face un cappuccino

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 1
  • Uşor

Urmați ghidul pas cu pas al expertului barista Celeste Wong pentru a face această cafea italiană clasică


Căutați o rețetă de cappuccino? Încercați ghidul pas cu pas al expertei baristei Celeste Wong, apoi consultați ghidurile ei despre cum să faceți un alb plat și cum să faceți un macchiato.

Celeste spune: „Cappuccino este o băutură pe bază de espresso care de fapt își are originea în Austria și a fost dezvoltată ulterior în Italia și făcută cu lapte aburit. De obicei un cappuccino se face cu un singur espresso; totuși, multe cafenele artizanale folosesc un espresso dublu de 60 ml, pe care eu personal îl prefer. Pentru o vreme, cappuccino-urile au fost văzute ca un pic „naff” – făcute prost cu espresso prost și spumă de lapte aburită care s-a răcit și a fost aruncată deasupra. Cu toate acestea, un cappuccino bun este una dintre cele mai bune cafele pe care le-am experimentat vreodată. Un espresso delicios cu lapte perfect aburit deasupra care reprezintă motto-ul vechii școli: o treime, o treime, o treime (de espresso, lapte fierbinte și lapte spumat cald, cremos).’

Preparați-vă espresso pentru această cafea folosind alegerea celor mai bune de la Celeste capsule de cafea compostabile și reutilizabile. De asemenea, am încercat și testat cel mai bun aparat de cafeas, inclusiv cel cele mai bune mașini de bean-to-cup, aparate de cafea cu capsule și aparate espresso.

Ingrediente

  • espresso 60 ml
  • lapte spumat la abur 150-200 ml
  • scorțișoară sau pudră de cacao pentru stropire, (optional)

Metodă

  • Pasul 1

    Turnați espresso-ul într-o cană termorezistentă de 250 ml.

  • Pasul 2

    Apoi, faceți laptele aburit. Dacă utilizați o baghetă de abur pentru espressor, țineți bagheta chiar sub suprafață, asigurându-vă că nu lăsați aer rece să intre. Nu ar trebui să scoată zgomote de șuierat sau să scuipe picături de lapte nicăieri. Încercați să utilizați jeturi de abur pentru a învârti laptele într-o mișcare asemănătoare unui vârtej, trăgând încet ulciorul în jos pe măsură ce laptele se încălzește. Aceasta se numește „întinderea” laptelui și ajută la producerea de spumă. Ar trebui să fie spumoasă și cremoasă când este gata.

    Dacă aveți un atașament separat pentru aburi la mașina dvs. de fasole la ceașcă, aburiți laptele separat într-o cană de argint pentru turnare. Puteți folosi un spumant electric de lapte (încălziți mai întâi laptele în cuptorul cu microunde sau pe plită, asigurându-vă că nu fierbe). Sau, turnați laptele cald într-o presă franceză, apoi aruncați cu grijă filtrul în sus și în jos pentru a împinge aerul prin lapte pentru a crea spumă.

  • Pasul 3

    Turnați laptele spumos peste espresso ușor de la o înălțime mică. Cu un cappuccino, nu trebuie să amestecați cafeaua și laptele așa cum ați face pentru un latte sau un alb plat – doriți ca spuma să fie netedă și cremoasă. Încercați să-l plutiți deasupra – laptele ar trebui să se disipeze sub spumă, permițând spumei de lapte mai solidă să se aseze deasupra cu o lovitură puternică de espresso în partea de jos a ceștii. Stropiți cu scorțișoară sau pudră de cacao, dacă doriți.

Informatii nutritionale

  • Kcals 94
  • Gras 3.3g
  • Saturate 2.1g
  • Carbohidrați 9.5g
  • Zaharuri 8.5g
  • Proteină 6.5g
  • Sare 0,2g
#Cum #face #cappuccino
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *