Tipul bucătăriei:
Espresso martini
- servește 1
- Uşor
Ne plac espresso martini! Unul dintre cele mai tari cocktail-uri din jur, acest mic număr îmbibat amestecă espresso fierbinte și vodcă pentru un efect final
Ce este un espresso martini?
Această băutură cu vodcă de cafea a fost creată în 1983 de barmanul Dick Bradsell de la Soho Brasserie (presupus la cererea unui model obosit care caută un pick-me-up).
Cum se face un espresso martini
Adăugarea unei băuturi de espresso fierbinte într-un agitator de cocktail plin de gheață poate părea ciudat, dar este esențial pentru acel strat cremos atât de important din partea de sus a băuturii – așa că nu lăsați cafeaua să se răcească! Răciți paharul de martini în congelator înainte de servire. Faceți clic aici pentru a cumpăra un aparat de cafea pentru cocktailuri.
Rețetă de espresso martini
Ingrediente
- zahăr pudră 100g
- vodcă 50 ml
- lichior de cafea 2 linguri
- espresso 2 linguri, fierbinte
- boabe de cafea pentru a garni 3
Metodă
-
Pasul 1
Puneți zahărul și 100ml apă într-o tigaie și încălziți ușor, amestecând, până când zahărul se dizolvă. Rece. Acest lucru va face mai mult decât aveți nevoie, dar va păstra la frigider pentru câteva săptămâni.
-
Pasul 2
Puneți o mână de gheață într-un agitator de cocktail urmat de vodcă, lichior de cafea, espresso fierbinte și 25 ml de sirop de zahăr. Se agită energic timp de cel puțin 15-30 de secunde. Se strecoară într-un pahar martini sau cupe răcit și se ornează cu boabele de cafea înainte de servire.