Skip to content

Tipul bucătăriei:

Două căni de latte de turtă dulce pe o placă de lemn cu un fundal de ardezie închisă și o farfurie de bisciuts de turtă dulce

Latte de turtă dulce

Tipăriți această rețetă
Imprimați numai dacă este necesar pentru a proteja mediul

  • face 1
  • Uşor

Urmați ghidul pas cu pas al expertului barista Celeste Wong pentru a face versiunea perfectă a acestei cafele clasice de iarnă, inclusiv cum să vă faceți propriul sirop de turtă dulce


Căutați o rețetă de latte de turtă dulce? Încercați rețeta expertului barista Celeste Wong, apoi verificați latte-ul nostru cu dovleac condimentat, latte-ul cu turmeric și cafeaua Baileys.

Celeste spune: „Aceasta este o cafea distractivă de iarnă pentru că este plină de condimente încălzitoare. Puteți cumpăra un sirop de ghimbir aromat de la supermarketul dvs. sau există o mulțime online. Este plăcut de a avea în dulap și poate fi folosit pentru a face smoothie-uri sau sosuri de desert. Dacă vrei să-ți faci singur sirop, iată o rețetă și o metodă rapidă și ușoară.”

Prepară-ți espressoul folosind alegerea lui Celeste dintre cele mai bune capsule de cafea compostabile și reutilizabile. De asemenea, am încercat și testat cele mai bune aparate de cafea, inclusiv cele mai bune aparate de cafea la ceașcă, cele mai bune aparate de cafea cu capsule și cele mai bune espressoare.

Ingrediente

  • ghimbir de pamant ½ linguriță
  • scorțișoară măcinată ¼ linguriță
  • nucșoară măcinată un mic ciupit
  • zahăr brun moale 1 lingurita (sau mai multe dupa gust)
  • esență sau extract de vanilie 2 picaturi
  • espresso dublu 60 ml
  • lapte la alegere 250 ml
  • frisca vegana a servi
  • biscuiți cu ghimbir zdrobiți a stropi

Metodă

  • Pasul 1

    Puneți ghimbirul măcinat, scorțișoara, nucșoara, zahărul și vanilia într-o cană sau o cană de 300 ml. Adăugați espresso-ul și amestecați ingredientele într-o pastă umedă siropoasă (sau puteți folosi o picătură de apă clocotită sau lapte fierbinte pentru a ajuta zahărul să se dizolve).

  • Pasul 2

    Aburiți-vă laptele. Dacă nu folosiți o baghetă de abur sau un spumant de lapte (încercați cele mai bune spumante de lapte aici) puteți încălzi niște lapte într-o oală sau cuptor cu microunde și îl puneți într-o presă franceză. Puneți cu grijă filtrul într-o mișcare sus/jos pentru a împinge aerul prin laptele fierbinte pentru a obține lapte spumos.

  • Pasul 3

    Turnați lapte texturat încălzit în ceașcă, astfel încât siropul să se amestece cu laptele. Puneți niște frișcă deasupra și pudrați cu ghimbir și/sau scorțișoară. Adăugați niște biscuiți cu ghimbir zdrobiți deasupra pentru un plus de bunătate.

Informatii nutritionale

  • Kcals 183
  • Gras 6.1g
  • Saturate 3.8g
  • Carbohidrați 21.9g
  • Zaharuri 18.1g
  • Fibră 0,9g
  • Proteină 9,0g
  • Sare 0,4g
#Latte #turtă #dulce
Gătit cu drag de pe
Evaluează această rețetă

Leave a Reply

Your email address will not be published.